Letartóztatták a férfit, aki kirabolt egy színházból hazafelé tartó idős nőt

2019. július 8. 11:03 | behir

A Békés Megyei Főügyészség rablás és súlyos testi sértés miatt kezdeményezte egy 43 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőkövesdi férfi letartóztatását, aki július 1-jén éjszaka az utcán rabolt ki egy színházból hazafelé tartó idős nőt.

A férfi egy építőipari brigád tagjaként, munkavégzés miatt volt Szarvason. Társáva július 1-jén, éjfél körül a Szabadság úton figyeltek fel a 66 éves nőre, aki a Szarvasi Víziszínházból gyalog ment hazafelé. A gyanúsított már ekkor elhatározta, hogy kirabolja az asszonyt, ezért követni kezdték az idős nőt. A Dózsa György utcában a gyanúsított társa előresietett és útbaigazítást kért a sértettől. Válaszadás közben ért oda hozzájuk a gyanúsított, aki minden előzetes felszólítás nélkül legalább kétszer, ököllel megütötte az idős asszonyt. A nő emiatt a földre esett és elvesztette az eszméletét. Ezt kihasználva a gyanúsított kivette a sértett füléből az arany fülbevalóit, nyakából az arany nyakláncát és a táskáját is elvette, majd távoztak a helyszínről. A sértett orrcsont-törést és az állkapocscsont többszörös törését szenvedte el, mely sérülések egyenként is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek nem minősülő bűnismétlő; a jelen ügyben megállapítható bűncselekményeket három másik vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetve előéletére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is megállapítható a terhére.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója vasárnap 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

További programok »

FEL