Csokoládé nem is volt! – Fagylaltos standot akart kirabolni egy férfi Orosházán

2024. május 29. 10:20 | behir.hu

Rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 35 éves büntetlen előéletű gyulai illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfival szemben, aki megverte a főbérlőjét és ki akart rabolni egy fagylaltos standot.

A férfi 2023. április hónap első napjaitól szívességi lakáshasználóként lakott egy orosházi férfi – a későbbi sértett – és élettársa tulajdonát képező lakásban. A tulajdonos 2023. május 05-én az esti óráktól kezdve barátaival a lakásában szeszes italt fogyasztott, és ittas állapotban hajnali 01 óra körüli időpontban felébresztette a lakás egyik szobájában alvó terheltet. A terhelt és a lakás tulajdonosa között a kéretlen ébresztés miatt szóváltás alakult ki, amelynek során a lakás tulajdonosa a terhelt arcát becsmérlő módon, testi sérülés okozásának szándéka nélkül egy alkalommal tenyérrel megütötte. A terhelt abból eredő felindultságától vezetve, hogy őt a sértett felébresztette és egy alkalommal becsmérlő módon megütötte, a sértettet egy alkalommal ököllel arcon megütötte. Az ütés következtében a sértett a földre esett és rövid időre elveszítette az eszméletét is. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, darabos orrcsonttörést szenvedett.

A terhelt 2023. augusztus 01-én, a délelőtti órákban elhatározta, hogy Orosházán, a Kossuth utcai fagylaltárusító pavilonban dolgozó eladótól jogtalan eltulajdonítás végett, fenyegetés alkalmazásával készpénzt vesz el. Ezzel a szándékkal lépett a fagylaltárusító pavilonhoz és az ott eladóként dolgozó nőt felszólította, hogy adjon neki pénzt a kasszából, ellenkező esetben lelövi. Miután a kiszolgálónő elmondta a terheltnek, hogy a kaszából a pénzt nem adhatja át, a terhelt a sértettet a nála lévő egyéb készpénz átadására szólította fel. Amikor a nő azt állította, hogy nincs nála a pénz, a terhelt felhagyott a szándékával és távozott a helyszínről. A terheltnél lövés leadására alkalmas fegyver nem volt, de a bal kezét a pult takarásában tartotta. Emiatt, valamint a terhelt ellentmondást nem tűrő, határozott fellépése miatt a sértett számíthatott a fenyegetéssel kilátásba helyezett hátrány azonnali bekövetkezésére.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 400.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

FEL