Legyél hős! Bárki menthet életeket, akár Békéscsabán is

2019. augusztus 28. 16:08 | Szabó Rita

Folytatódik az Országos Mentőszolgálat Legyél hős! elnevezésű önkéntes programja, melyet 2018-ban indítottak. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy növeljék a sikeres újraélesztések számát.

A Békéscsabai Mentőállomás állomásvezetője elmondta: változó érdeklődés mellett a megyeszékhelyen is folyamatosan zajlik a képzés, amely során 1-2 óra alatt elsajátítható az életmentéshez szükséges mellkaskompresszió helyes technikája. Csendes Csaba hozzátette: az elmúlt évben országosan duplájára nőtt a sikeres újraélesztések a száma és megduplázódott a laikusok által a helyszínen megkezdett újraélesztések száma is.

– Minden megyeszékhely mentőállomásán zajlik a program, amelyre bárki jelentkezhet. Minden hónap utolsó hétfőjén tartjuk a Legyél hős program képzését. Itt a laikusok egy előzetes regisztráció után bejöhetnek a mentőállomásra, megmutatjuk nekik az újraélesztés alapjait, bemutatjuk, hogy hogyan is kell az újraélesztés technikáját helyesen elvégezni. Az érdeklődők mindezt egy-két órás kis beszélgetés, oktatás közben tudják elsajátítani – tájékoztatott Csendes Csaba. 

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
18:55
FEL