Légibaleset-gyakorlat Békéscsabán

2018. november 13. 18:46 | Zsíros András

Légi baleset helyszínévé válik Békéscsaba szerdán délelőtt, legalábbis a katasztrófavédelem és társszervei közös gyakorlatának erejéig. A gyakorlat idejére lezárják a 44-es út Gyuláról Békéscsaba felé vezető oldalát.

A szimulált szerencsétlenség szerint egy Temesvárról induló repülőgép hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajt végre a békéscsabai repülőtéren, ám túlfut a pályán, és a 44-es úton közlekedő autókba, illetve egy buszba csapódik. Az ütközés következtében többen is a roncsokba szorulnak, néhány sérült azonban pánikszerűen a környező bozótos területre menekül.

 

(Fotó: Kovács Dénes)

 

Az eltűntek keresése és a mentési munkálatok több helikopterrel is zajlanak majd, a sérültek ellátása miatt pedig lezárják a 44-es főút Gyuláról Békéscsaba felé tartó oldalát, az ellenkező oldalon kétirányúsított forgalmat pedig rendőri segítséggel terelik.

 

(Fotó: Kovács Dénes)

 

Az eseményen a tűzoltók mellett a honvédség, a rendőrség, a mentők, a Vöröskereszt és a Magyar Légiforgalmi Szolgálat szakemberei is részt vesznek, éles helyzetben ugyanis valamennyi egységnek összehangoltan kell működnie. A gyakorlat délelőtt tíz órakor kezdődik, és várhatóan délig tart.

További programok »

FEL