Leaszfaltozták Gyulán a Temesvári úti kerékpárutat

2019. április 9. 15:09 | behir

Elkészült Gyulán a Temesvári úti kerékpárút aszfaltozása – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester, valamint Kiss Tamásné és Szabó Károly képviselők április 9-én a helyszínen. A pályázati forrásból, közel 85 millió forintból megvalósuló beruházás már majdnem elkészült, csak a forgalomba helyezési eljárás van hátra - számolt be a Gyulai Hírlap.

Görgényi Ernő elmondta, hogy a pályázat által lehetőségük nyílt a Temesvári úti kerékpárút legrosszabb szakaszának, a Fehér-Körös hídjától a Paradicsomi ABC-ig tartó résznek a felújítására.

A 755 méteres szakasz pályateste elkészült, a kivitelező pedig az aszfaltozási munkálatokat is elvégezte, ráadásul hetekkel hamarabb, mint azt a szerződésbe foglalták. Az úttest szélesedett is: az eddigi 2 méter helyett már 2,75 méter, az út két oldalán süllyesztett szegéllyel.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

 

A polgármester hangsúlyozta, hogy még hátravan a forgalomba helyezési eljárás, valamint hiányoznak a felfestések, a lámpatestek és a táblák, így a kerékpárosok még nem használhatják az utat.

A szakaszon 28 beton kandelábert fognak elhelyezni, amelyek LED lámpatesteket szerelnek majd fel – részletezte Kiss Tamásné, majd kitért arra is, hogy az úttest bővítése is szükséges volt, hiszen amellett, hogy töredezett és balesetveszélyes volt, a kerékpárosok nem fértek el egymás mellett.

Szabó Károly kiemelte, hogy a kerékpárút nem a gyulavári körzet területén helyezkedik el, mégis a városrész lakói örülhetnek neki a legjobban, hiszen ők használják a legtöbbet.

Felidézte: a legutóbbi képviselő-testületi ülésen felvetette, hogy bíráljanak felül egy korábbi pályázatot, amellyel Gyulaváriba építhettek volna bicikliutat, de végül nem valósult meg, így arra kérte a grémiumot, hogy keressenek megoldást a problémára.

Forrás: Gyulai Hírlap

 

További programok »

Gyula

Különleges ijászverseny a Gyulai Várnál

"Ki lesz a Gyulai Vár bajnoka? " címmel egyedülálló íjászversenyt szervez a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 11-én. A csapatversenyben a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak
2020. július 8. 00:00
FEL