Új kerékpárút épül Gyulán

2023. április 12. 14:46 | behir.hu

A készülő kerékpárút egyes szakaszain a csapadékvíz-elvezetést is rendezik. A munkálatok a tervek szerint június 17-ig befejeződnek.

– Éppen Gyula-napon kezdtünk bele az uniós pályázat kivitelezésébe, melynek keretében kerékpárút épül a Nagyváradi úton a Galamb utcától a Csókos útig. A beruházás a Gyula város komplex turisztikai fejlesztése című projekt keretében valósul meg, hasonlóan a Százéves Cukrászda és a Ladics-ház felújításához – osztotta meg közösségi oldalán Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

 

Az új kerékpárút három szakaszra osztható:
1. elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút 260 m hosszon, 3,6 m épített szélességgel a Csókos úttól a Toldi utcáig
2. egyoldali önálló kétirányú kerékpárút 400 m hosszon, 2,4 m épített szélességgel a Toldi utcától a Bihari utcáig
3. kétoldali kerékpársáv 89 m hosszon, 1,25 m szélességgel a Bihari utcától a Galamb utcáig

Jobbról: Görgényi Ernő polgármester, Kovács József országgyűlési képviselő, Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő (Forrás: FB/Görgényi Ernő)

Mint elhangzott, a szakemberek a Csókos út és a Toldi utca, illetve a Bihari utca és a Nagyváradi út 13. szám közötti szakaszokon a csapadékvíz-elvezetést is rendezik: összesen 212 méter hosszon KG300-as PVC csövet fektetnek le, 125 méter hosszon padkafolyókát alakítanak ki, emellett 23 db 40x40-es víznyelőaknát építenek ki.

A beruházás kivitelezője ezúttal is gyulai cég, a DBD-Bau Kft., a munkálatok összköltsége megközelítőleg 157 millió forint. Az új kerékpárút a szerződés szerint július 17-ig elkészül.

Forrás: FB/Görgényi Ernő

További programok »

FEL