Jövő őszre elkészül a Gyulát Városerdővel összekötő kerékpárút

2018. december 14. 18:34 | behir

Görgényi Ernő gyulai polgármester és Piskolty Tibor, a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes Futizo Kft ügyvezető tulajdonosa írták alá azt a szerződést, mely alapján megépülhet a Gyulát Városerdővel összekötő kerékpárút, valamint újjáépítik a paradicsomi abc-től a Fehér-Körös hídjáig tartó szakaszt.

Utóbbi 1,1 kilométert tesz ki, előbbi viszont közel 5 kilométeren teremti meg nemcsak Gyula és Városerdő, hanem Gyula-Sarkad és Nagyszalonta felé is az összeköttetést.

A Fehér-Körös hídja után a kerékpárút a műúttal párhuzamosan halad majd északi irányba, a vasúti átjáró után viszont egy balos irányváltással felkanyarodik a Kisdelta árvízi tározó töltésére. Ezen halad majd több kilométeren át, majd a Fekete-Körös előtti, utolsó tanya előtt áttér a műút másik oldalára, és úgy kanyarodik a híd, vagy ha úgy tetszik Városerdő felé.

 

Forrás: Gyula Televízió

 

A projekt kidolgozása számos nehézséget foglalt magába, a támogatási szerződés tavaly nyári aláírása után sok adminisztratív akadályt kellett leküzdeni – hangsúlyozta a polgármester.

A szakasz megépítése összesen 535 millió forintba kerül, elsősorban azért, mert az árvízvédelmi töltésen olyan erős beton burkolatot kell kialakítani, mely adott esetben a munkagépeket is elbírja. A munkálatok a tereprendezéssel a városerdei szakaszon már hétfőn megkezdődnek, a befejezés legkésőbb jövő ősszel várható.

Forrás: Gyula Televízió

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Forgalomkorlátozások a Szarvasi úton – jó ütemben halad a kerékpárút építése

Békéscsaba önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című, projektben készíti el 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
2020. július 5. 19:39
FEL