Lázár János lobbizik a békéscsabai repülőtér milliárdos bővítéséért

2016. december 14. 09:41 | behir.hu

A Miniszterelnökség vezetője közölte, lobbizik a békéscsabai repülőtér milliárdos nagyságrendű bővítése érdekében is. Hozzátette: egész Békés megye számára nagy esély, hogy megkezdődött az M44-es út építése, amely Kecskemét és Békéscsaba között hamarosan négysávos közúti összeköttetést teremt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasarhely24.com-nak.

Ritkán esik szó Békéscsabáról, pedig kitűnő lehetőségeket rejt a város. A Dél-Alföld fejlesztésében mi jutna a békési megyeközpontnak?

- Erősen lobbizom a Békéscsabai Repülőtér bővítéséért. Ehhez milliárdos nagyságrendű beruházásokra volna szükség, azonban a Dél-Alföld megfelelő forgalmat biztosítana a reptérnek és egy erősebb légiközlekedési lehetőség fontos szerepet játszhatna a régió fejlesztésében. Kiemelten foglalkozom Békéscsaba fejlesztésével is: nagy esély a város és Békés megye számára, hogy megkezdődött az M44-es út építése, ami Kecskemét és Békéscsaba között hamarosan négysávos közúti összeköttetést teremt. Fontos, hogy a városban és a térségben magasabb keresetet adó munkalehetőséget tudjunk biztosítani, ebben látom az elvándorlás csökkentésének legkomolyabb lehetőségét.

Lázár János a hírportálnak adott teljes interjúja itt olvasható.

FEL