Látványos szakaszához érkezik a bábszínház új épületének kialakítása

2022. január 31. 15:23 | behir.hu

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” részeként újul meg a Gyulai úti Ursziny-Beliczey kúria, egy új épületrész hozzáépítésével. A leendő épület ad otthont a Napsugár Bábszínháznak.

Galéria Invest Kft. építésvezetője, Csóti Tibor arról számolt be, hogy a kúria épülete olyan műszaki megoldásokat eredményezett, amelyek hosszas fejtörést, együtt gondolkodást kívánt a tervező, a megrendelő, a kivitelező és a majdani üzemeltető, a Napsugár Bábszínház részéről. A régi épület leromlott állapota mára kezdi felvenni a jövőbeli külsejét. A belső tereket, homlokzati elemeket a kivitelező Fajzi Tamás tervei szerint építi át, illetve hozza eredeti állapotába. A főhomlokzati portikusz kibontásával, a Munkácsy Emlékházhoz hasonló épület körvonalazódik – olvasható a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A nyaktaggal a kúriához kapcsolódó új épületrészben lesz maga a színházterem. Az elmúlt évtizedekben nem épült új kulturális intézmény városunkban. A Munkácsy negyed legnagyobb volumenű beruházása várhatóan 2022. őszére nyeri el végleges külső és belső formáját.

 

A területen dolgozó felelős kivitelező:              

                            Galéria Invest Kft.

                            Székhely: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2.

                            A helyszíni munkák felelős vezetője: Csóti Tibor építésvezető

 

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postai úton a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők. (Kérjük, hogy a levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

További programok »

FEL