Lakossági tájékoztató a békéscsabai útfelújításokról

2016. szeptember 26. 13:20 | Laczkó Viktória

A Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. közösen kezdték meg az útfelújítási munkákat Békéscsabán 2016. július 18-án. Jelenleg a város több pontján végeznek munkát, de vannak olyan területek, ahol befejelzték a burkolat felújítást, és levonultak a kivitelezők.

Folyamatban lévő és jövő hétre ütemezett munkák:

Magyar utca:

A belterületi szakaszon a jövő héten befejezik a padkarendezést és az ivóvízvezeték tolózár aknával kapcsolatos munkák maradnak hátra, amelynek teljesítése a közműszolgáltató közreműködésével történik.

A külterületi szakaszon a jobb oldali szélesítésen alsó aszfaltréteg terítése szombaton várható. A jövő héttől a baloldalon kezdik meg az útszélesítés munkáit, alépítmény építését végzik majd. Továbbra is helyi korlátozásokra, útszűkületekre kell majd számítani az erre közlekedőknek.

Körte sor:

A kopóréteg aszfaltozását befejezték. Az aszfaltterítést követően folytatják a felújítást a befejező munkákkal, padka rendbetételére, kapubejárók helyreállítására, burkolatfestésre kerül sor. Továbbra is a kihelyezett jelzőtáblák szerinti sebesség korlátozást betartva közlekedjenek, fokozott körültekintéssel!

Rigó utca:

A szegély- és folyókaépítés befejeződött, a csatlakozó burkolatok építését végzik. Várhatóan a jövő hét közepén kezdődik az aszfaltozás.

Szőlő utca:

A héten a javításra kijelölt területeken megkezdődött a hullámosság javítása, és terv szerint befejezik ezt a jövő hét első napjaiban.

Arany János u., Egressy u. és a Csányi utca:

Kivitelezők a burkolatmarást követően a burkolat felújítási munka előkészítését végzik: akna fedlapok szintbe állítását. Az aszfaltozásra a jövő hét második felétől lehet számítani. A kihelyezett táblák figyelembe vételével, figyelmesen közlekedjenek az erre járók.

Gálik utca:

A burkolatmarást követően a burkolat felújítási munka előkészítését végzik: a két oldali burkolatszél pálya megerősítését végzik. Az aszfaltozása a jövő hét végén várható.

Vécsey utca, Őr utca, Álmos utca:

Folytatódik a burkolat felújítási munkák előkészítése ezeken a szakaszokon. Továbbra is szegélybontást, szegély átépítési munkákat végeznek.

Jamina területén tervezett munkák:

Tompa u., Bessenyei u., Báthori u., Tavasz u. érintett szakaszai:

A héten - az átmeneti szünet után - folytatódnak Jamina területén is a felújítási munkák. A burkolatmarást követően az akna fedlapok szintbe emelését végzik. Kedvező időjárási viszonyok esetén a jövő hét második felétől gépi aszfaltozásra is sor kerülhet az előkészített felületeken, a terv szerint a Tompa utcán kezdik az aszfaltozást. A nagyméretű munkagépek mozgása miatt itt terelésre, átmeneti jelentős korlátozásra számíthatnak, ezért lehetőség szerint más útvonalat válasszanak, akik megtehetik.

Wagner u. Fábry utca:

A jövő hét elején megkezdik a burkolat felújítási munka előkészítését.

A lakosokat arra kéri a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., hogy a megjelölt időszakban a munkavégzéssel érintett területeken és környezetükben az átmeneti korlátozásokat figyelembe véve, fokozott körültekintéssel közlekedjenek, illetve amennyiben megtehetik, lehetőség szerint gépjárművel kerüljék el ezeket a területeket!

Továbbá az is fontos, hogy a munkába vett burkolatfelületeken ne álljanak meg, ne várakozzanak gépjárművel! A burkolt felületen hagyott járművek akadályozzák a munka előrehaladását, meghosszabbítják a kivitelezési időt, egyidejűleg növelve az érintett lakóövezett zaj- és porterhelését.

További időszakra tervezett munkavégzés:

Októbertől várhatóan munkába vett területek:

  • Az Áchim L. András lakótelep és környezetben az érintett utcák útfelújítása október első napjaitól kezdődik várhatóan.

  • Pataky László utca felújítása: október 10-től kezdődhet ütemezés szerint.

 

FEL