Útfejlesztési program Békéscsabán – indul a második ütem

2022. február 5. 09:46 | behir

Magyarország Kormánya a Modern Városok Programban 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az önkormányzat célja annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák márciustól az útépítés II. ütemével bővülnek.

 

A fejlesztési program jelenlegi állása:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz)

Elkészült összesen 23 utca/szakasz (a tereprendezési feladatok elvégzése van hátra).

Folyamatban van összesen 9 utca.

  1. évben kezdődik és befejeződik: 13 utca.

 

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Elkészült összesen 34 utca/szakasz.

  1. évben kezdődik és befejeződik 29 utca.

 

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz)

A közbeszerzési eljárást lebonyolították, a vállalkozási szerződés megkötésről a 2021. november 4-én ülésezett közgyűlés döntött. A nyertes vállalkozóval – a jogszabályok szerinti határidőket betartva – a vállalkozási szerződést 2021. november 26-án megkötötték.

A munkaterület átadására a kivitelező számára 2021. december 6-án került sor. A kivitelezés tervezetten az alábbi ütemterv szerint fog haladni:

 

 

Felhívjuk a lakosok figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű-forgalom megnövekedésére is számítani kell. Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Programban valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., telefon: 06+36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

FEL