Lakossági fórumot tartott a Jobbik Kondoroson

A Jobbik Magyarországért Mozgalom választási programját ismertette Volner János frakcióvezető a vasárnapi, kondorosi lakossági fórumon. Emellett az 1. számú választókörzethez tartozó településen bemutatkozott a párt országgyűlési képviselőjelöltje is, Kocziha Tünde, aki ismertette korábbi munkáját a térségben, valamint a jövőbeli terveit.

Az április 8-i választásokhoz közeledve, a választókerület összes településére szeretne eljutni a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. Kocziha Tünde arra szeretné felhívni a választók figyelmét, hogy szerinte a Jobbik az egyetlen esélyes ellenzéki párt, amely le tudja váltani a jelenlegi kormányt. Mint mondta: gyakran tolmácsolja a körzetét érintő problémákat az Országgyűlés felé, továbbá helyi szinten is több javaslatot tett már az életkörülmények javítására.

Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke minden évben kéri az önkormányzati képviselőket, hogy éljenek olyan költségvetést módosító javaslatokkal, amely az adott településeket, vagy választókerületeket érinti. Rendszeresen szoktam javaslatokat küldeni, például a szociális területen tanácsoltam több forrást Békéscsabának. Emellett olyan infrastrukturális fejlesztésekre tettem javaslatot, amelyek az utak, járdák felújítását jelenti. Sajnos azonban mindig azt tapasztaljuk, hogy a Jobbik módosító javaslatait a kormány az esetek 99 százalékában  nem szavazza meg -ismertette Kocziha Tünde, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Volner János, a párt frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a választás tétje az, hogy marad-e a jelenlegi kormány és mint mondta továbbra is „szétlopják” az országot, vagy jön a Jobbik-kormány, amely elmondása szerint emelkedő pályára állítja Magyarországot. A frakcióvezető kiemelte, véleménye szerint  amennyiben a választópolgárok nem a Jobbikra szavaznak, hanem egy másik pártra, akkor az egy elvesztegetett voks lesz a kormányváltás szempontjából, hiszen mint mondta: a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt. Volner János a választási programmal kapcsolatban hangsúlyozta: átszerveznék a határvédelmet, valamint a gazdasági fellendülésre helyeznék a hangsúlyt.

– Nagyon fontosnak tartjuk elmondani, főleg a térségben élőknek, hogy meg szeretnénk őrizni a határvédő kerítést, hiszen mi magunk javasoltuk ennek a megépítését még 2015-ben. Továbbá határőrséget telepítenénk le a kerítés védelmére is. Nagyon fontos az is, hogy a meglehetősen rossz Békés megyei gazdasági helyzeten tudjunk segíteni, hiszen ez a térség Európa húsz legszegényebb régiójához tartozik. Látni kell azt, hogy ezt a hátrányt, Lázár János sem tudta az elmúlt időszakban feloldani. A kormánypárti képviselők tulajdonképpen semmi érdemlegeset nem tettek annak érdekében, hogy itt helyben munkahelyek legyenek és ne vándoroljanak el a megyéből, például Budapestre, vagy éppen Nyugat-Európába. Fontosnak tartjuk azt, hogy feltámasszuk a mezőgazdaságot, illetve a ráépülő élelmiszeripart, hogy ismét erős ipara legyen az országnak – hangoztatta a Jobbik frakcióvezetője.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,