Lakossági fórum a migrációról

2017. május 22. 18:44 | Balázs Anett

Lakossági fórumot tartottak Gyulán, a Harruckern János Szakképző Iskolában pénteken, amelynek témája a nemzeti konzultációs kérdőív volt. Az este vendégelőadója Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a migráció lehetséges következményeire hívta fel a figyelmet.

A rendezvényen dr. Kovács József köszöntötte a vendégeket, az ő meghívására érkezett Gyulára Georg Spöttle. Az országgyűlési képviselő szerint nagyon fontos az, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet, így minél nagyobb felhatalmazást kap a kormány arra, hogy Magyarország érdekeit Brüsszelben és Strasbourgban képviselje.

– Sokkal jobb, ha minden irányból megközelítjük ezeket a kérdéseket, amelyek a magyar érdekeket sértik Brüsszelben. Kiemelt, első helyen a migráció és az azzal kapcsolatos kérdések, terrorizmus és biztonságpolitikai kérdések szerepelnek. De benne van a brüsszeli adócsökkentés a rezsicsökkentés elleni küzdelem, az egységesítés, ami Magyarországra nézve nem szerencsés – hangsúlyozta dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

A migrációs szakértő szerint közel 1 millió bevándorló tart Európa felé, ami Németország kezdeti hozzáállásának köszönhető. Számuk nem csökkent, hanem állandósult az utóbbi időben – tette hozzá George Spöttle, aki előadásában kiemelte, mennyire fontos a határzár, mivel megépítése nélkül megsokszorozódott volna a hazánkba érkező menekültek száma.

- Az elmúlt 30 évben válságövezettekkel, terrorizmussal foglalkoztam, mint rendőrtiszt. Nem akadémikus vagyok, tehát terepgyakorlatokból tudom, hogy működnek a terroristák, milyen problémáik vannak a fiatal migránsoknak, akik átjönnek ide Európába. Milyen álmaik vannak, hogy törtnek össze ezek az álmok és sajnos, hogy válhatnak ezáltal néhány év alatt veszélyes bűnözővé vagy pedig terroristává is – fogalmazott George Spöttle.

A migrációs szakértő számos fotóval támasztotta alá előadását, melynek végén a jelenlévők is feltehettek kérdéséket. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése alapján eddig másfél millióan töltötték ki a kérdőíveket, amelyből az is kiderül, hogy a kormány a Fidesz-frakció javaslata alapján május 31-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldési határidejét.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL