Lakókocsiban rejtőztek a tolvajok

Nem kispályáztak, 26 betöréses lopást követtek el.

Szegeden, egy lakókocsiban rejtőzködött két férfi, akiket a Békéscsabai Rendőrkapitányság körözött. A 35 éves Sz. Krisztián és a 38 éves T. Ferenc harmadik társukkal, R. Szabolccsal 2015 novembere és 2016 májusa között 26 betöréses lopást követhettek el.
 
A 33 éves kamuti R. Szabolcsot a rendőrök 2016. május 3-án fogták el, jelenleg előzetes letartóztatásban van. A nála tartott házkutatás során a nyomozók három teherautónyi lopott dolgot, köztük háztartási gépeket, szerszámokat, építőanyagokat, műszaki cikkeket, bútorokat, ékszereket foglaltak le. A medgyesbodzási Sz. Krisztiánt és a békéscsabai T. Ferencet a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei kedden fogták el. Ők, miután a rendőrség kiadta a körözésüket, egy Szeged külterületén lévő szántóföldön álló lakókocsiba költöztek be. A terület tulajdonosa egy szegedi férfi, akinek a lakásában a rendőrök békéscsabai betörésekből származó háztartási gépeket találtak.
 
A háromtagú társaság tagjai a gyanú szerint Békéscsaba mellett Orosházán törtek be házakba, melléképületekbe, garázsokba és egy kétsopronyi tanyából is loptak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindhárom férfit lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja és kezdeményezi a jelenleg őrizetben lévő Sz. Krisztián és T. Ferenc előzetes letartóztatását is. A nyomozók vizsgálják a hatóság elől bujkáló gyanúsítottaknak szállást adó és a lopott háztartási gépeket használó szegedi férfi büntetőjogi felelősségét is.

Az elfogásról videó itt és itt.

Forrás: Police.hu

Megosztás:

Címke: , , ,