Laduver Ferencet indítja a Hajrá Békéscsaba az 1. számú választókerületben

2019. október 3. 14:52 | Hidvégi Dávid

Csütörtök délben Gerlán tartott sajtótájékoztatót a Hajrá Békéscsaba Egyesület, amelyen bemutatták az 1. számú választókerületben induló képviselőjelöltjüket.

Az egyesület polgármesterjelöltje, Szarvas Péter elmondta, hogy az október 13-ai önkormányzati választásokon Laduver Ferencet indítják az 1. számú választókerületben, aki a Békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium korábbi igazgatója volt. Szarvas Péter hozzátette, hogy a kerületet eddig is a fejlesztések jellemezték, hiszen Gerlán az Idősek Klubja teljesen megújult, kültéri sportpályát alakítottak ki az óvodában és elkészültek a tervek az orvosi rendelő épületének felújítására. A polgármesterjelölt kiemelte, hogy hamarosan megkezdik a Wenckheim-kerékpárút kiépítését Gerla és Póstelek között, hiszen a Modern Városok Program részeként rendelkezésre állnak a források.

– A Wenchmeim-kerékpárút érinti majd Gerlát és a Dobozi úti kerékpárút is megújulul az következő időszakban. Emellett a külső területek szépítését tűztük ki célult. Laduver Ferenc, mint valamennyi képviselőjelölt elkötelezett híve annak, hogy a fejlesztések mellett a rendezettebb városkép erősödjön, gondosabb hó eltakarítás, zöldterület karbantartás, temetőgondozás lesz szükséges - zárta gondolatát Szarvas Péter.

A polgármesterjelölt úgy fogalmazott, hogy hamarosan egy pozitív hírről is beszámolhatnak a gerlai Wenckheim kastély felújításával kapcsolatban, amely jelenleg magántulajdonban van.

Itthon

Ismét jelentősen lehűl az idő a jövő héten

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
18:14
FEL