Labdarúgás vakáció közben – nyári tábort szerveztek Békéscsabán

2022. június 21. 17:06 | Papp Ádám Sándor

Hagyomány, hogy a nyári hónapokban többször focitábort szervez a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia. A 4-es Honvéd utcai labdarúgóközpontban hétfőtől péntekig több mint 70 fiatal rúgja a labdát.

A csabai utánpótlásképző klub nem csupán egyesületi játékosokat, hanem minden labdarúgást kedvelő, 7 és 13 éves kor közötti lányt és fiút vár a programokra. Több olyan fiatal is jelentkezett az első turnusra, akik már tavaly is ott voltak a nyári táborban.

– Nagyon szeretek focizni, már két éve játszom. Tavaly is voltam két hetet a táborban és nagyon jól éreztem magam, ezért jöttem idén is – fogalmazott a behir.hu kérdésére Belicza Bálint

– Tavaly jöttem első alkalommal az egyik barátom hívására. Nagyon szeretek focizni, az életem része ez a sport. Szeretnék elkezdeni az egyesületnél játszani, ezért is jöttem a táborba – mondta Szomor Sebestyén.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia egyik utánpótlás-edzője elmondta, hogy 72 gyermek jelentkezett az egyesület nyári táborának első turnusára, ahol cél a fiatalok fejlesztése és a sportág megszerettetése.

– A célunk az, hogy minél több gyermeket vonzzunk be az egyesületbe. A nyári táborunkban az újaknak és a klubnál sportoló gyereknek próbálunk képzést biztosítani. A fiatalok napi két edzésen vehetnek részt, de van céllövölde és labdarúgással kapcsolatos kvíz, amely az  ismereteiket bővítheti – emelte ki Lászik Milán.

A csabai klub a nyár folyamán még egy alkalommal, augusztus elején szervez nyári tábort, ahol hasonló programokkal várják az érdeklődő gyerekeket. 

További programok »

FEL