Focitábort szerveztek a gyerekeknek Békéscsabán

2021. június 25. 17:25 | Papp Ádám Sándor

Évek óta hagyomány már, hogy a nyári hónapokban több alkalommal focitábort szervez a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia. A klub a 4-es Honvéd utcai központba nem csupán egyesületi játékosokat, hanem minden labdarúgást kedvelő fiatalt vár a programokra.

Június közepén rendezte meg nyári táborának első turnusát a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia. Az elmúlt héten 14 gyermek érkezett a programokra. A tábor mostani, második turnusára 18-an jelentkeztek.

– A focitáborban nagyon jól érzem magam, mert itt vannak a barátaim, és minden lehetőség adott a sportoláshoz. Szeretek itt lenni és a meccsek is jó hangulatúak szoktak lenni – mondta a behir.hu kérdésére Balogh László.

A táborba óvodás kortól várták a jelentkezőket. Az akadémia egyik edzője elmondta: évek óta hagyomány már, hogy megrendezik a programokat, ahová nem csak az egyesületi tagokat várják. Fő céljuk a szülők segítése a gyermekelhelyezéssel a nyári szünetben, valamint a sport megszerettetése.

– Nyilván a labdarúgás van a középpontban a táborban, de nem csak arra próbálunk összpontosítani. Vannak ügyességi foglalkozások, de például tippversenyeket tartunk az Európa-bajnokság mérkőzéseiről, valamint totót töltünk ki egyik napról a másikra. Mindenféle feladattal próbáljuk színesíteni a tábort – emelte ki Lászik Milán.

Az akadémia augusztusban további két turnust indít a labdarúgást kedvelő fiataloknak. Augusztus 2-a és 6-a között, valamint 9-e és 13-a között rendezik meg programjaikat.

További programok »

Sport

Junior Gokart Challenge - a jövő autóversenyzőit keresik Békéscsabán is

Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indított HUMDA Junior Gokart Challenge néven a 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat az ország hét városában egy héten keresztül. A szimulátoros kamion ezen a héten Békéscsabán várja az érdeklődőket, ahová szerdán Talmácsi Gábor volt motorversenyző is ellátogatott.
18:00
FEL