Labdarúgás: Nyert és maradt a másodosztályban a Csaba - galériával

2022. május 22. 20:43 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre több mint kétezer szurkoló előtt 2-1-re nyert a III. kerületi TVE ellen a labdarúgó Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában és megőrizte másodosztályú tagságát.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–III. KERÜLETI TVE 2–1 (2–1)
Békéscsaba, 2230 néző. Vezette: Vad II. István (Kóbor Péter, Bornemissza Norbert)
BÉKÉSCSABA: Winter – Puskás G. (Hodonicki 73.), Farkas M., Bora, Fazekas L. – Horváth P., Kitl, Zvara, Máris (Mikló 66.) – Ilyés (Tóth D. 90+2.), Lukács R. (Pantovic 66.). Vezetőedző: Brlázs Gábor
III. KERÜLETI TVE: Balázs J. – Kulcsár D., Erdei G., Szalai V., Köböl – Fejes, Egerszegi (Remili 76.), Daróczi (Borvető 53.), Bekker (Mykytyshyn 67.) – Barczi, Birtalan (Schuszter 76.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Máris (17.), Lukács R. (42.), ill. Barczi (35.)

Újra meccshangulat volt a Kórház utcában, a bejáratnál kisebb, a büfénél hosszabb sorok kígyóztak a meccs előtt. A tét ezúttal azonban nem a feljutás, vagy a dobogós helyezés volt, a Békéscsaba és a III. kerület is a bennmaradásért lépett pályára. A lilák sorsa saját kezükben volt, győzelem esetén ősztől is a másodosztályban szerepelhettek, az óbudaiaknak siker esetén a többi eredményt is nézniük kellett.

Megtelt a lelátó a kezdésre, sokan csak állóhelyekről vagy éppen a lépcsőn ülve biztatták a hazai csapatot. Mindkét együttes feszülten kezdte az összecsapást, igazi helyzetet az első negyedórában nem láthattak a kilátogatók. Az első ziccer azonban rögtön gólt hozott: Máris Dominik kapott kiváló labdát, majd mintegy 14 méterről a kijövő Balázs fölött a kapuba emelt (1-0). Az első vendég lehetőség a 20. percben jött, Barczi Dávid éles szögből leadott lövését Winter védte a rövid saroknál. A III. kerület talán egy kicsit többet birtokolta a labdát, de a csabaiak ellentámadásaiban több veszély volt. Kissé váratlanul, szerencsés góllal egyenlítettek a fővárosiak: Barczi Dávid éles szögből becsúszva leadott lövése után a csabai a lábával a gólvonal mögé sodorta a labdát (1-1). Nem volt sokáig döntetlen az állás: a 42. percben Puskás ívelte középre a labdát, Ilyés csúsztatott, az érkező Lukács Raymond pedig közelről a kapuba fejelt (2-1).

 

Lukács Raymond egész szezonban termelte a gólokat és az utolsó meccsen is betalált (Fotó: Such Tamás)

Lukács Raymond egész szezonban termelte a gólokat és az utolsó meccsen is betalált (Fotó: Such Tamás)

 

A fordulást követően hét perccel Ilyés Tamásé volt az első helyzet, de lövése a kapu fölé szállt. Két perccel később közel volt az egyenlítéshez a III. kerület: Erdei lövése csattant a kapufán. Egy óra elteltével a korábbi csabai közönségkedvenc, Birtalan Botond lőhetett, de pontatlanul célzott. A csabai szurkolók minden jó megmozdulást értékeltek a hazai csapattól, amely ha nem is játszott hibátlanul, de a játékosok nagyot harcoltak minden labdáért. Mindkét edző cserékkel próbált frissíteni, a vendégek mentek előre, hiszen két gól kellett volna a bennmaradáshoz. A 83. percben végleg eldőlhetett volna a csata: Kitl Miklós lövését Balázs kapus és a kapufa közösen hárította. Szinte a fordulásból jött egy vendég ziccer: Barczi Dávid azonban az ötösről mellé fejelt.

 

A meccs végén jöhetett a jól megérdemelt pacsizás (Fotó: Such Tamás)

A meccs végén jöhetett a jól megérdemelt pacsizás (Fotó: Such Tamás)

 

A hajrában már nem változott az eredmény, a Békéscsaba 2-1-re nyert és megőrizte másodosztályú tagságát. A mérkőzés végén a hazai játékosok körbe állva ünnepelték a győzelmet, a szurkolók pedig megtapsolták a végül 15. helyen záró csapatot. A III. kerület a Szolnok és a Budaörs mellett kiesett a másodosztályból és jövőre az NB III-ban szerepel majd.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Brlázs Gábor: Azt gondolom, hogy az akarat döntött a mi javunkra. Az ma is kiderült, hogy rengetegen szurkolnak a csapatnak, megérdemeltük a győzelmet és a bennmaradást is. Reméljük, hogy hosszútávon nem a bennmaradásért kell küzdenie a csapatnak! Az együttes megmutatta ma, hogy van tartása, a srácok megérdemelték ezt a mai győzelmet. A heti munkával eddig sem volt baj, a meccseken viszont ez nem jött ki, most mindenki odatette magát és 100 százalékot nyújtott. Ez a mérkőzés megmozgatta a várost, sőt, a térséget, ma is megmutatkozott, hogy mennyien szeretik itt a labdarúgást, ez az összefogás a csapatra is jó hatással volt!

Pintér Attila: A mai mérkőzésen a helyzetkihasználás döntött. Az a csapat nem tud bent maradni a másodosztályban sem, amelyik nem tud élni a lehetőségeivel és közben szinte helyzet nélkül kap két gólt. Hozzá kell tennem, amikor idejöttem, azt mondtam a klubelnöknek, hogy nem biztos, hogy tudok ilyen rövid idő alatt segíteni. Minden mérkőzésen és ma is megvoltak a lehetőségeink, azonban ezekkel nem tudtunk élni!

 

Galéria

 

További programok »

FEL