Labdarúgás: Közel a harmadosztályhoz az Előre második csapata

2019. május 26. 15:18 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre második csapata nagyot lépett az NB III-as tagság felé, hiszen hazai pályán győzte le legnagyobb megyei riválisát, a Körösladányt.

Szép számú néző előtt, napsütéses időben gyürkőztek egymásnak a felek és a hazai körülményeket kihasználva, a csabaiak ragadták magukhoz az irányítást, ami gyakorlatilag elmondható az egész mérkőzésről is - írja beszámolójában a csabai klub hivatalos oldala. A ladányiaknak csak néha sikerült átlépni a felezővonalat, de a lila-fehér védők akkor is állták a sarat. Az első negyedóra után Ilyés Tamás lépett ki a védők közül egy parádés összjáték után, majd higgadtan lőtt a bal felső sarokba (1-0). A vendégek próbálták fokozni a tempót, időnként ívelésekkel, kontrákkal is próbálkoztak, de a Békéscsaba az előny birtokában továbbra is magabiztosan játszott, így az eredmény az első játékrészben már nem változott.

A második félidő elején mindkét mester cserélt, próbálta frissíteni csapatát. Ez a játékrész főképp mezőnyjátékkal telt, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Az események aztán a vége felé gyorsultak fel, hiszen előbb Balog Zsolt kapott pompás indítást, amely után le is zárhatta volna a találkozót, de a tapasztalt védő kisodródott, így nem született gól. A hajrában már fogyott a türelem, így Bálint Attila játékvezető többször is a sárga cédulát hívta segítségül. A 85. percben aztán ismét Ilyés villant és duplájával lezárta a rangadót (2-0). A hosszabbításban még egy hatalmas ladányi kapufa és némi kakaskodás is borzolta a kedélyeket, de összességében elmondható, hogy a Békéscsaba magabiztosan abszolválta a megyei rangadót, így egy fordulóval a vége előtt nagy lépést tett a bajnoki cím felé, valamint az esetleges osztályváltás felé is. Ehhez a csabaiaknak elegendő lenne a Kondoros ellen egy döntetlen is, az pedig majd csak a megyei bajnokságok végeztével derül ki, hogy szükséges-e osztályozó mérkőzést játszani.

Brlázs Gábor: – Nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé, de még van egy fontos mérkőzés. A múlt hetivel ellentétben nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, nem sok lehetőséget hagyva a vendégeknek.

Fodor Sándor: – Addig, amíg a szabályok lehetővé teszik, hogy olyan előnyhöz juttassák a Békéscsabát, hogy soha nem látott összeállításban léphessen pályára, addig ne várják, hogy sok induló legyen a megyei bajnokságban. Elismerésem a csapatunknak a ma nyújtott teljesítményéhez. Köszönjük a nagy számban jelen lévő ladányi szurkolók biztatását.

 

További programok »

FEL