Labdarúgás: Hosszabbításban bukott az Előre Kisvárdán

A Zalaegerszeg elleni hazai vereség után nehéz feladat várta a Békéscsaba 1912 Előre együttesét a Merkantil Bank Ligában. A 8. forduló rangadóján hatalmas csatában győzött a Kisvárda hazai pályán és ezzel megőrizte eddigi veretlenségét az idei bajnokságban – számolt be a klub hivatalos honlapja.

A kezdeti ismerkedés után, a 9. percben a éilák kapusa, Rybansky mentett bravúrral egy hazai támadás végén. A 11. percben Nagy István is bemutatkozott, szabadrúgása nem sokkal kerülte el a hazai kaput. Az első negyedóra után, egy jogosan megítélt büntetőből, Birtalan Botond révén a Békéscsaba megszerezte a vezetést (0-1). A folytatásban váltakozó ütemben futballoztak a felek, előbb a 19. percben újra a csabai hálóőrnek kellett védeni, majd Király Patrik pontrúgása ment a kisvárdai kapu fölé. Néhány perccel később Birtalan lőtt kapásból, ami kicsivel ment mellé. A 32. percben Nagy Sándor kapott sárga cédulát, majd a 34. percben a hazai nézők között valaki rosszul lett, így pár percig állt a játék. Nem jött jól a kényszerszünet az Előre számára, hiszen ritmust vesztettek a vendégek és a 40. percben Horváth Zoltánnak sikerült az egyenlítés (1-1). Egy perccel később Viczián lövése csattant a kapufán, majd a hajrát megnyomták a hazaiak és többször a csabai kapusnak köszönhetően nem változott az eredmény.

A második játékrészt a kezdő összeállításokkal nyitották a csapatok, egyik mester sem cserélt. Az első tíz perc lényeges esemény nélkül telt el, majd az 57. percben Boér Gábor kettőt is váltott: Ilyés és Király helyett, Zahorán, valamint Gyurján léphetett pályára. A szerkezetváltás ellenére nyomasztó hazai mezőnyfölény alakult ki, melynek végén egy rosszul hazaadott labda után Oltean megfordította a mérkőzés állását (2-1). A változásra azonnal reagált Boér Gábor és Szalait küldte be, aki Eszlátyit váltotta. Nem adták fel a küzdelmet a viharsarkiak és a 76. percben összejött az egyenlítés, egy újabb egyértelmű büntetőből Birtalan duplázott (2-2). Öt perccel később ismét Rybansky kapusnak kellett szolgálatba helyeznie magát, hiszen egy szabolcsi kontra után a hosszúból tornászta ki a labdát. A védekezés hevében, a 86. percben Dlusztus is besárgult. A meccs végén azonban jobban koncentráltak a vendéglátók és már a rendes játékidő letelte után Vári Barnabás révén újra megszerezték a vezetést, amivel megtörték a tendenciát és történetük során először, 3-2-re legyőzték a Békéscsabát.

A Kisvárda ezzel továbbra is 20 pontos és feljutó helyen várja a folytatást. A lilák zsinórban második vereségüket szenvedték el és kilenc pontos hátrányba kerültek a szabolcsi riválissal szemben. A következő körben, szeptember 17-én a Siófok ellen kell javítania Boér Gábor együttesének.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,