Labdarúgás: Három MTK-s fiatal Békéscsabán

2019. július 21. 09:01 | behir

Három MTK-játékos csatlakozik a Békéscsaba 1912 Előre keretéhez a 2019-20-as szezonban. A szintén másodosztályú fővárosiak Anton Bidzilyát, Lustyik Leventét és Gréczi Mártont is kölcsönadják a viharsarki klubnak.

A békéscsabai csapathoz hasonlóan az NB I-től búcsúzó MTK gárdája is elkezdte a felkészülést a 2019/20-as szezonra. A kék-fehérek bővebb játékoskerettel indították a munkát, eközben folyamatban van a feljutásért harcoló játékosok névsorának kialakítása. Az egyesület vezetése több futballista esetében is a kölcsönadás mellett döntött.

A következő szezonban három MTK-játékos érkezik Békéscsabára. Anton Bidzilya több nyáron visszatért kölcsönadott fiatalhoz hasonló utat bejárva az Előréhez kerül egy idényre kölcsönbe - írja a fővárosi klub hivatalos oldala. A 19 éves játékos az előző szezonban két mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben.

Lustyik Levente már az előző szezont is a liláknál töltötte. A középpályás huszonegy összecsapáson kapott szerepet Boér Gábortól, tavasszal azonban műtéten esett át, így visszatérésére még várni kell.

Mellettük Gréczi Márton is csatlakozik az Előréhez, aki tavaly Tiszakécskén szerepelt kölcsönben. A 19 éves játékos már a Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen be is mutatkozott a liláknál.

A két klub között folyamatos az együttműködés, hiszen az előző szezonban Szatmári István és Mezei Szabolcs szerepelt kölcsönben a csabaiaknál. A két játékos 2022 nyaráig meghosszabbította szerződését az MTK-nál és a felkészülést is a fővárosban kezdte.

 

 

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
2020. október 1. 12:27
FEL