Labdarúgás: Harcos meccsen egy csabai pont a Kisvárdával szemben

Kemény mérkőzésre készülhetett a Zalaegerszegen vasárnap vereséget szenvedő Békéscsaba 1912 Előre együttese! Boér Gábor csapata a tabella második helyén álló Kisvárdát fogadta a hétközi bajnokin és harcos összecsapáson 1-1-es döntetlent játszott.

A csabai gárdába visszatért Szélpál Norbert és Urbin Péter is bekerült a kezdőbe. Jól is kezdett a Csaba, a 7. percben Birtalan Botond került nagy helyzetbe, de közeli gurítását Zöldesi Illés védte. Öt perccel később Misic révén a Kisvárda is veszélyeztetett, de előbb Szélpál blokkolt, majd Rybansky védett. Ezt követően kevesebb helyzetet látogatott a délutáni kezdés ellenére kilátogató több mint 600 szurkoló. Az összecsapás kemény párharcokat hozott, a játékvezető többször is előhúzhatta volna a zsebéből a sárga lapot, de mégsem tette. A vendégek védője, Ryashko például egy nagy csata után maradt a földön, majd egy turbánnal a fején folytatta az összecsapást. Az edzőknek változtatniuk is kellett, a hazaiaknál Nagy Sándor, míg Délczeg Gergely a várdaiaknál dőlt ki a sorból már az első félidőben. A kevés igazi lehetőséget hozó első negyvenöt perc után maradt a gólnélküli döntetlen.

A második felvonás pezsgőbb játékkal indult: az 53. percben Birtalan ugrott ki a védők közül, de lövés helyett inkább cselezni próbált, így oda is lett a gólhelyzet. Az 58. percben góllal válaszolt a Kisvárda, egy szép akció után Bohdan Melnyik fejelt a jobb kapufa mellé (0-1). A Csaba nem adta fel és óriási szerencsével gyorsan összejött az egyenlítés: a 61. percben Viczián nagy bedobását követően a vendégek középpályása, Hej Viktor csúsztatott bele rosszul a labdába, ami a hosszú sarokban kötött ki (1-1). A folytatásban újra nagyot harcolt a két csapat, sok szabálytalanság, kemény összecsapás tarkította a meccset. Egy-egy hazai megingás után a Várda állt közelebb a győztes gólhoz, de a 81. percben Ilic, majd két minutummal később Oláh is rosszul célzott, így maradt az igazságos döntetlen.

A csabaiak ezzel az egy ponttal maradtak a 3. helyen, a Vác egy egységre megközelítette a lilákat. Boér Gábor csapata legközelebb vasárnap, Siófokon lép pályára.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,