Labdarúgás: Gyulán zárják a szezont a lila-fehérek

2017. június 3. 14:07 | Kovács Dávid

A szezon fináléja következik vasárnap 18 órától, amikor a csabai együttes Gyulán lép pályára a Szeged 2011 vendégeként. A 38. forduló után már nem változik a lila-fehérek ötödik helyezése, de Boér Gábor szeretne szépen búcsúzni ettől az idénytől. A Szeged 2011 szerencsés esetben akár még két pozíciót is előre léphet, így matematikailag a nyolcadik helyre is felléphetnek.

A Szeged 2011 csapata az utolsó megmérettetés előtt 51 pont birtokában, 12 győzelemmel, 15 döntetlennel és 10 vereséggel a bajnoki táblázat 10. pozícióját foglalja el. Jelen pillanatban a középmezőnyben, a 7. és a 11. hely között mindössze öt bajnoki egység a differencia, így az utolsó felvonás eredményei átrendezhetik a tabellát. Több együttes számára is jelentős téttel bír a 38. forduló, így ezúttal sem lesz izgalommentes a hétvége. A második feljutó kiléte is június 4-én dől el a Balmazújváros és Kisvárda csapatai között. A Soroksár kevesebb megszerzett győzelmének köszönhetően már kiszállt a versenyfutásból, de adott esetben a bronzérmet még megszerezhetik. A másodosztályban is kisdöntő lesz a Balmazújváros–Kisvárda mérkőzésen, ahol a Hajdú-Bihar megyeiek egy pont előnyben vannak és számukra már egy döntetlen is elegendő az osztályváltáshoz.

A csabaiak idei utolsó ellenfelükkel utoljára 2016. december 4-én, a 19. fordulóban, hazai körülmények között találkoztak, amikor gól nélküli döntetlen született. Az elmúlt hat évben a Gyulán játszó szegediek még egyszer sem tudták legyőzni a Békéscsabát. A 2011 óta lejátszott kilenc meccsből négyszer lila-fehér siker született, öt alkalommal pedig döntetlent mutatott az eredményjelző. A legnagyobb arányú békéscsabai siker 2014. november 8-án született, amikor 3-0-ra győzött az Előre. Érdekesség, hogy az egymás elleni mérkőzéseken eddig összesen hat darab piros cédula is gazdára talált, azaz egy küzdelmes, feszült hangulatú és gólszegény összecsapás várható. A Szeged 2011 legutóbb 3-0-ra kikapott Sopronban, míg Boér Gábor csapata 0-0-s döntetlennel zárt a Dorog ellenében. Egyik csapat sem léphet túl jó szájízzel pályára, a lilák számára a feljutási esélyek elvesztése, a szegedieknek pedig nyolc nyeretlen meccs okozhat csalódottságot. Utoljára április 12-én a Kozármisleny otthonában diadalmaskodott a vasárnapi vendéglátó, azóta mindössze öt döntetlent, valamint három vereséget tudnak felmutatni. Klausz László gárdájából érdemes kiemelt figyelmet szentelni Zádori Krisztiánnak, aki kilenc szerzett találatnál jár és Germán Tamásnak, aki nyolc góljával még versenyben van a házi gólkirály címért.

A csabaiaknál Gyurján Bence ugyan lassan már felépül, de Babinyecz is a maródiak listáját gyarapítja. Tekintettel arra, hogy a második csapatnak hathatós segítségre van szüksége a bennmaradáshoz, így több visszajátszó is ott lehet a Dunaharaszti MTK elleni túrán. A lilák hivatalosan hétfőn fejezik be a szezont, amikor a közös záró vacsora után a játékosok kéthetes szabadságot kapnak. A Békéscsabán maradók azonban június 10-én, szombaton a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia egész napos programjára hivatalosak.

– Jó lenne szépen búcsúzni, ezért győzni szeretnénk Gyulán – nyilatkozott szűkszavúan Boér Gábor a klub honlapján.

A Szeged 2011 – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Zierkelbach Pétert akkreditálta a szövetség. A Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezon 38. fordulójának összes mérkőzését egyszerre kezdik. A párosítás a következő: Soroksár–Szolnok, Mosonmagyaróvár–Vác, Siófok–Csákvár, Nyíregyháza–Cigánd, Dorog–SZEOL, Szeged 2011–Békéscsaba, Cegléd–Sopron, Balmazújváros–Kisvárda, Budaörs–Puskás Akadémia, ZTE–Kozármisleny.

További programok »

FEL