Labdarúgás: Győrben szerezte meg a Békéscsaba idei második győzelmét

2021. november 21. 15:31 | Kovács Dávid

Gránicz Patrik 74. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Békéscsaba 1912 Előre az WKW ETO FC Győr otthonában a labdarúgó NB II 16. fordulójában.

WKW ETO FC GYŐR-BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0-1 (0-0)
Győr, ETO Park, 547 néző. Vezette: Németh Á.

ETO: Fadgyas – Kovács K., Bagi (Kulcsár K. 77.), Csonka, Fodor, Vincze – Toma, Tuboly, Berki (Szimcso 62.) – Óvári, Bacsa (Priskin 62.). Vezetőedző: Klausz László.

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Hodonicki 70.), Farkas M., Bora, Kitl (Fazekas L. 77.) – Szabó P. (Gránicz 70.), Sipos G., Király P. – Horváth P., Pantovic (Zvara 83.), Lukács R. (Paudits 77.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Gólszerző: Gránicz (74.)

Szinte eseménytelenül telt el az első 45 perc, egyik csapat előtt sem adódott igazán nagy gólhelyzet az első félidőben. Labdabirtoklásban a Békéscsaba volt fölényben, a Rába-partiak inkább kontrákból próbáltak veszélyeztetni, de összességében a játékosok nem voltak eléggé koncentráltak, így a kapuk nem forogtak igazánveszélyben.

A fordulást követően a hazaiak átvették a játék irányítását, de ez a kapu előtti befejezésekben nem mutatkozott meg. A legveszélyesebb helyzet Óvári Zsolt előtt adódott az 59. percben, de Czinanó védett. A 65. percben Priskin Tamás és Bora György csatája után a csatár elesett, de Németh Ádám játékvezető úgy látta, nem történt szabálytalanság. A csabaiaknak Nikola Pantovic megindulásai után voltak lehetőségei, a 69. percben pedig Horváth középre tett labdájáról maradt le Lukács Raymond. A mérkőzés bő negyedórával a vége előtt dőlt el: a négy perccel korábban beálló, korábbi ETO-játékos, Gránicz Patrik tekert a hosszú sarokba (0-1). Az utolsó negyedórában a Békéscsaba megőrizte előnyét és szeptember 29. után újra bajnoki mérkőzést nyert.

Schindler Szabolcs együttese jövő héten két hazai mérkőzést is játszik, szerdán a Nyíregyháza, vasárnap pedig a Budafok érkezik a Kórház utcába, így adott a lehetség az előrelépésre a bajnoki tabellán.

 

További programok »

FEL