Labdarúgás: Gól nélküli döntetlennel folytatódott az Előre veretlenségi sorozata

2020. szeptember 16. 21:23 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 0-0-s döntetlent játszott az ETO FC Győr otthonában, így kilenc mérkőzés után is veretlen a labdarúgó Merkantil Bank Ligában.

WKW ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0
Győr, 
ETO Park. 500 néző. Vezeti:  Ducsai József (Kovács II. Gábor, Mohos Milán)
ETO: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Temesvári, Kerkez – Bagi, Berki (Vitális 62.), Májer (Vashkeba a szünetben), Szimcso – Vankó (Márton 85.), Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor.
Békéscsaba: Czinanó – Kitl, Bora, Hursán (Mészáros 72.), Farkas M. – Hodonicki, Bidzilya (Szabó P. 58.), Nagy S., Pantovic – Lukács R., Paudits (Gárnicz 66.). Szakmai vezető: Pásztor József.

A kezdeti tapogatózó játék után a 11. percben Hursán becselezte magát a győri tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 24. percben kavarodás támadt a hazai kapunál, végül Paudits közeli fejesét védte a győri hálóőr - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. Egy perccel később Berki István tisztán lőhetett kapura 14 méterről, a középre tartó, erős lövést Czinanó ütötte szögletre. A 34. percben a fiatal Hodonicki lőtt 17 méterről, a labda elment a bal alsó sarok mellett. A 39. percben győri védelmi hibát követően Pantovic került helyzetbe, 21 méterről, balról tisztán lőhetett, de a labda centiméterekkel elcsúszott a jobb kapufa mellett. A 44. percben Berki István egy lekészített labdát lőtt 12 méterről mellé.

Szünet után az 57. percben a volt válogatott Priskin kapott jó kiugratást, de Czinanó a helyén volt. Az 58. percben egy baloldali csabai beadás után Bidzilya lőtt 12 méterről mellé, majd elhagyta a pályát, helyére Szabó Péter állt be. A 63. percben Bagi erős lövését Czinanó szögletre ütötte. Három perccel később Vári fejesét védte bravúrral Czinanó kapus. A 82. percben Vankó lövése után a labda elment a bal kapufa mellett. A hajrában Priskin a tizenhatosnál ütközött egy csabai védővel, a játékvezető tovább engedte a játékot és a reklamáló győri támadót kiállította.

A küzdelmes mérkőzésen a csabaiak megőrizték veretlenségüket, a döntetlen igazságosnak mondható.

Pásztor József: Elismerés jár a csapat tagjainak, a mai mérkőzésen igazságos döntetlen született. Köszönjük a csapatot elkísérő szurkolók támogatását.

 

További programok »

FEL