Labdarúgás: feltörekvő csabai tehetségek a korosztályos válogatottakban

2018. május 24. 13:57 | Papp Ádám Sándor

Két fiatal, békéscsabai labdarúgó is meghívást kapott a korosztályos válogatottba – tájékoztatott a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia. A Magyar Válogatott U16-os csapata Telkiben játszik két nemzetközi mérkőzést Lengyelország ellen, amelyre Dávid Zoltán is meghívót kapott. Továbbá Somogyi Pál a Székely Válogatott U19-es keretébe kap lehetőséget a londoni világbajnokságon.

Dávid Zoltán az U16-os válogatottat erősíti a lengyelek ellen.
Fotó: BLA

Az U16 (2002) válogatott következő programja május 27. és 31. között lesz, amikor Telkiben játszanak két nemzetközi mérkőzést Lengyelország ellen.

Ezen a két mérkőzésen a korosztályos válogatott szakvezetése új játékosokat is ki szeretne próbálni.

A keretbe meghívást kapott a Békéscsaba 1912 Előre játékosa, Dávid Zoltán is, aki a két mérkőzésen bizonyíthatja tudását.

A labdarúgó már 2 éve az idősebb korosztállyal edz és játszik a bajnokságokban, jelenleg az U17 csapat tagja. Edzője Marik László.

A fiatal játékosnak lehetősége volt arra is, hogy a felnőtt csapat stábjának bizonyítson, hiszen a felnőtt csapat edzői heti rendszerességgel tartottak tréningeket a legtehetségesebb fiataloknak a Talentum Programban.

Ezeken az edzéseken Boér Gábor a Békéscsaba 1912 Előre csapatának vezetőedzője is felfigyelt a fiatal labdarúgóra, aki így már ősz óta folyamatosan részt vesz a felnőtt csapat edzésein is.

Problémás azonban, hogy a labdarúgó csak nyáron lesz 16 éves, így a szabályok értelmében még nem pályára az első csapat színeiben.

Ez csak a 2018/2019-s bajnokság őszi mérkőzésein lehet majd időszerű. A klub büszkén tekint fiatal játékosára, aki már fiatalon is igazolhatja kivételes tehetségét.

További örömteli hír a Békéscsaba 1912 Előre háza tájáról, hogy Somogyi Pál az U19-es csapat (erdélyi származású) kapusa meghívást kapott a Székelyföld Labdarúgó Válogatottjába. A játékos edzői: Szenti Zoltán, Molnár levente /kapusedző/, Skerl József /kapusedző/.

Somogyi Pál is lehetőséget kaphat a londoni világbajnokságon.
Fotó: BLA

Székelyföld válogatottja május 31-június 9. között, a londoni 3. CONIFA világbajnokságon szerepel majd. A Tornán 10 válogatott vesz részt többek között Észak-Ciprus, Padánia, Tuvalu, Kárpátalja, Isle of Man.

A szakmai vezetés szeretné, ha a Székelyföld válogatottja ezen a tornán nemcsak méltóképpen képviselné hazáját, hanem a tavalyi ciprusi EB-hez hasonló eredményeket érne el, ahol harmadikként zártak.

Egyébként a székelyföldi válogatott szakmai igazgatója februárban járt Békéscsabán. Jakab Zoltán látogatásakor már előre jelezte, hogy, Pált továbbra is a válogatott 3. számú kapusának tekinti és számít rá londoni VB válogatott keretében is.

 

További programok »

Sport

Indul az utazás – Békésben is közös szurkolásra hívják a drukkereket

Pénteken a Németország–Skócia mérkőzéssel elkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, a mieink pedig szombaton lépnek pályára először Svájc ellen. Marco Rossi csapatának sokan szurkolnak majd a helyszínen, de Békéscsabán és Gyulán is óriás kivetítők várják majd a drukkereket a magyar együttes találkozóira.
2024. június 14. 19:23
FEL