Labdarúgás: Emberelőnyben sem nyert a Csaba a lila-fehér rangadón - galéria

2021. október 24. 20:13 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre hiába vezetett és került emberelőnybe az újonc Kecskeméti TE ellen, a vendégek mégis egy ponttal távoztak a Kórház utcából vasárnap este.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-KECSKEMÉTI TE 1-1 (1-0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 750 néző. Vezette: Berényi T. (Becséri, Rózsa)
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Nagy S. (Puskás G. 63.), Farkas M., Bora, Kitl – Horváth P. (Ilyés, 82.), Sipos, Király (Szabó P. 63.), Pantovic (Gránicz 90.) – Máris, Lukács R. (Varga Sz. 82.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs
KECSKEMÉT: Varga B. – Tóth D. (Szabó A. 63.), Gál, Rjasko (Szalai G. 8.), Belényesi, Grünwald – Nagy K., Vágó (Marsa 46.), Bartha (Katona B. 46.) – Tóth B., Szalai J. (Szuhodovszki 46.). Vezetőedző: Szabó István
Gólszerzők: Lukács (15.) ill. Szuhodovszki (62.)
Kiállítva: Gál (60.)

A csabai együttes továbbra is idei első hazai sikerére hajtott és egy órán keresztül úgy is tűnt, hogy sikerül megszerezni a három pontot, de a remeklő újonc kecskemétiek végül kiharcolták a döntetlent! Pedig a Békéscsaba kezdett jobban Lukács Raymond már hetven másodperc után betalálhatott volna: Pantovic beadása után azonban öt méterről mellé fejelt. A vendégek ráadásul kényszerű cserét is végre kellett hajtani: Rjasko vált ki sérülés miatt az együttesből már a 8. percben. Az első negyedóra végén azonban már nem hibázott a csabaiak támadója: Máris Dominik kiváló centerezése után négy méterről, becsúszva talált a kecskeméti kapuba, Lukács idei negyedik bajnoki találatát szerezte (1-0). A Kecskemét ugyan labdabirtoklásban feljavult, de a csabaiak magabiztosan őrizték a vezetésüket. A félidő utolsó percében Czinanó hibázott óriásit, miután megfogott egy hazaadást, a játékvezető pedig közvetett szabadrúgást ítélt, 10 méterről, a csabai kapuval szemben. A vendégek nem éltek a lehetőséggel: Vágó gurította le a labdát, Bartha László pedig a sorfalba bombázott, így félidőben maradt a csabai vezetés.

 

Áthatolhatatlan volt a csabai sorfal a közvetett szabadrúgásnál (Fotó: Such Tamás)

Áthatolhatatlan volt a csabai sorfal a közvetett szabadrúgásnál (Fotó: Such Tamás)

 

A szünetben hármat cserélt a Kecskemét, de az első lehetőség a csabaiaké volt, Nikola Pantovic rövid sarokra tartó lövését Varga Bence lábbal hárította. Az 53. percben két vendég szöglet okozott zavart a csabai tizenhatoson belül előbb Bora mentett, majd Czinanó és Farkas közös erővel tisztázott. Az 59. percben emberelőnybe került a Békéscsaba: Gál Szabolcs rántotta le a nagy helyzetben kapura törő Horváth Pétert, Berényi Tamás játékvezető pedig kiállította a kecskeméti védőt. A házigazda azonban csakúgy, mint a DVTK ellen, ezúttal is létszámfölényben kapott gólt: két perccel a piros lap után Tóth Barna középre passzolt labdáját a csereként beálló Szuhodovszki Soma gurította a bal alsó sarokba (1-1). Schindler Szabolcs több cserével is próbált frissíteni, de csapata igazi ziccert nem tudott kidolgozni. A legközelebb Szabó Péter állt a gólszerzéshez, de 16 méteres tekerése elkerülte a kecskeméti kaput.

A Békéscsaba tehát továbbra is nyeretlen hazai pályán az idei bajnokságban, a III. Kerület délutáni sikerével pedig megelőzte a lilákat. Schindler Szabolcs gárdája szerdán az ESMTK otthonában Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára, egy hét múlva pedig a Szolnoki MÁV FC ellen szintén idegenben szerepel.

 

Galéria

 

További programok »

FEL