Labdarúgás: Egygólos vereséget szenvedett a Csaba a bajnoki rajton

2022. július 31. 21:03 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 1-0-ra kikapott a Pécsi MFC otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga 1. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

PÉCSI MFC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–0 (0–0)
Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. Vezette: Farkas Tibor (Máyer Gábor, Nagy Viktor)
PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Futó Zs., 79.), Nikitscher, Harsányi (Svedyuk, 88.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás, Fazekas, Bora, Mikló – Talpalló, Zvara (Váradi Á., 77.), Kitl (Lukács R., 77.), Szabó P. (Sipos G., 65.) – Máris, Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Tóth-Gábor (71.)

A csabaiak kezdőcsapatában az érkezők közül az éppen Pécsről igazolt kapus, Bukrán Erik, Talpalló Norbert és Hamed Yasin is helyet kapott, a tavalyi góllövőlista élmezőnyében záró Lukács Raymond azonban csak a kispadra ülhetett le, Máris Dominik volt ott a pályán a kezdő sípszó pillanatában. A pécsieknél jelentős vérátömlesztés zajlott nyáron, ráadásul a vezetőedző, Weitner Ádám is most debütált az NB II-ben.

A csendesebb első húsz percet követően a hazaiaknál Katona Levente fejjel, Hamed pedig lövéssel próbálkozott, de nem született gól egyik kísérletből sem. A 31. percben Bukrán Erik mutatta be az első kapusbravúrt Terbe Botond 17 méteres lövése után. A félidő utolsó percében Tóth-Gábor Kristóf vitt végig a jobb szélen egy támadást, elindult az alapvonalon, majd kapura emelt, de a kapufán csattant a labda, így döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A fordulást követően sokáig még annyi próbálkozást sem lehetett feljegyezni, mint az eseménydúsnak nem igazán mondható első félidőben! A 71. percben Tóth-Gábor kapott jó labdát az ötösön, de Bukrán újabb óriási védést mutatott be és szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást követően azonban már a kapus sem tudott menteni: a meccs legaktívabb játékosa, Tóth-Gábor Kristóf fejelt az ötösről a kapuba (1-0). A csabaiak kettős cserét hajtottak végre: Váradi Ádám mellett Lukács Raymond érkezett a pályára. A pécsiek ugyan Katona és Kesztyűs révén is lezárhatták volna az összecsapást, a 85. percben mégis Helesfay Donát védése kellett ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

A házigazda végül megőrizte az előnyét és győzelemmel kezdte az új szezont. Brlázs Gábor csapata egy hét múlva a Dorog elleni 2-0-s sikerrel rajtoló újonc Kazincbarcikát fogadja a Kórház utcában.

 

További programok »

FEL