Labdarúgás: Csillagos ötös - megint nyert az Előre a Kórház utcában

2018. szeptember 25. 21:21 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre az ETO FC Győr csapatát fogadta a labdarúgó Merkantil Bank Liga hétközi, 10. fordulójában. Boér Gábor csapata küzdelmes mérkőzésen 1-0-ra nyert és ötödik hazai találkozóját is megnyerte ebben a kiírásban. Ez azt jelenti, hogy a következő fordulót is a lilák várhatják az első helyről.

 

 

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-ETO FC GYŐR 1-0 (1-0)

Békéscsaba, 920 néző. Vezette: Takács János (Varga Zsolt, Márkus Tamás)

BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D. (Nagy 77.), Viczián, Szélpál, Zahorán – Mezei (Lustyik 75.), Király P. – Gránicz (Ilyés 91.), Hursán, Szatmári I. – Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor.

GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Tar Zs., Vukasovic, Baracskai R. – Tajthy (Mervó 79.), Bagi – Szimcsó, Magasföldi (Koltai 68.), Andrics – Hamar Á. (Jakab 58.). Vezetőedző: Király József.

Gólszerző: Szalai (16.)

Boér Gábor nem változtatott a másfél héttel ezelőtti, Csákváron győztes csapathoz képest, leginkább kényszerűségből. Ugyanakkor a két hosszabb ideje sérült játékos, Nagy Sándor és Mészáros Márk is leülhetett a padra. A vendégek sem bolygatták meg a csapatot, Király József is a Budafokot 4-0-ra legyőző együttessel kezdte a hétközi összecsapást.

A tabella élén álló hazaiak kezdtek aktívabban, Urbin több apróbb lehetőséget is elmulasztott a gólszerzésre, de volt, hogy a védők mentettek bravúrosan. A lilák egymás után végezték el a szögleteket, végül mégis akcióból született meg a vezető gól: a 16. percben Szalai Dániel két védőt csapott be és tört be a tizenhatoson belülre, majd 8 méterről jobbal lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). Az Előre ezt követően sem engedett a szorításból, többet birtokolta a labdát és veszélyesebben futballozott. A győriek a 33. percben lőttek először kapura, Tajthy Tamás el is találta azt, de Ribánszki magabiztosan fogta a középre tartó löketet. A házigazda Gránicz Patrik szabadrúgásával válaszolt, a támadó távoli lövését Horváth kapusnak kellett kiütnie a 37. percben. A félidő hajrájában biztosan őrizte előnyét a Békéscsaba, így jobb pozícióból várhatta a folytatást.

 

Hursán lövése után Horváth Tamás és a kapufa közösen hárított (Fotó: Milyó Pál)

 

A második játékrészt egy kicsit jobban nyitotta a Győr, de Ribánszkinak csak két beadást kellett lehúznia. A hazaiak az első félidőben is sorra rugdosták a szögleteket, ezt folytatták a szünet után is, a zöld-fehérek tíz csabai sarokrúgás után szépítettek ebben a mutatóban. Egy kis „tűzszünet” után a 64. percben Hursán György bombázott 17 méterről, a labda a felső lécről pattant ki. Hiába cserélt Király József kettőt is, nagy változást Jakab és Koltai beállása sem hozott a játékba. A 80. percben Viczián rossz felszabadítását követően Nemanja Andric lőhetett, a középpályás próbálkozását Ribánszki védte. Négy minutummal később Gránicz tüzelt éles szögből, Horváth viszont a helyén volt. Az utolsó percekben okosan őrizte az előnyt a Csaba, az ellenfél térfelén tartotta a labdát, esélyt sem adva az ellenfélnek az egyenlítésre.

A Békéscsaba ötödik hazai meccsét is megnyerte, így az első helyről várja a következő hazai meccset, a Budafok elleni vasárnapi összecsapást.

A találkozót csütörtökön 21 órától, felvételről láthatják a 7.Tv-n. A mérkőzés összefoglalóját hétfőn, 20.20-tól a Kezdőkör című magazinunkban is megnézhetik.

 

További programok »

FEL