Labdarúgás: A győzelem a cél Nyíregyházán

2019. augusztus 17. 15:13 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó együttese hétfői 2:0-s sikere után Nyíregyházán folytatja a Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában. Az elmúlt években több alkalommal is a nyírségiek jöttek ki győztesen a párharcból, azonban a csabaiak szeretnék 3-ra növelni győzelmi sorozatukat és újabb értékes pontokkal hazatérni.

Hétfőn első három pontját szerezte meg hazai pályán Schindler Szabolcs gárdája: a lilák 2:0 arányban tudták felülmúlni a rivális Vasas együttesét a Kórház utcai stadionban. A csabai játékosok elmondása szerint a hétközi találkozóból tudnak meríteni a következő fordulók mérkőzéseire, de fontos, hogy tiszteljék ellenfelüket és alázatos, fegyelmezett játékot játszanak.

 

– Ebben az osztályban, bárki megverhet bárkit szerintem, nüanszokon múlnak a mérkőzések. Szerintem a Nyíregyháza ellen az lesz a döntő, hogy melyik csapat tud jobban koncentrálni, betartani a taktikai utasítást. Mi mindent megteszünk a sikerért és győzni megyünk Nyíregyházára – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgója.

 

A nyíregyházi együttes az első fordulóban aratott 2:0-s győzelmet a Budaörs ellen, azóta azonban a szabolcsiak lendülete megcsappant és két szoros mérkőzésen maradtak alul.

 

– Jól kezdték a bajnokságot, utána a Dorog ellen, az utolsó percben kaptak egy olyan gólt, amely megpecsételte a sorsukat és nem már fordítani. Hétvégén egy nagyon szoros mérkőzést játszottak a Soroksár ellen. A szezon elején járunk, kiegyenlített a mezőny. A mi esetünkben annyi, hogy minden mérkőzésen győzelemre játszunk, hogy mi lesz ebből a hétvégén azt még nem tudjuk, de a legfontosabb az, hogy a három pontért utazunk – fogalmazott Schindler Szabolcs.

 

A Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője elmondta, hogy nem foglalkoznak a múltbéli mérkőzések eredményeivel, saját játékukra koncentrálnak és vasárnap 17 óra 30 perctől csakis a győzelem lobog a szemük előtt.

 

További programok »

FEL