Labdarúgás: A Vasas ellen folytatja a Békéscsaba 1912 Előre együttese

2019. augusztus 9. 18:42 | Papp Ádám Sándor

Harmadik bajnoki mérkőzését játssza a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata hétfőn este. A Vasas együttese látogat ezúttal a Kórház utcai stadionba, ahol igazi rangadóra van kilátás, hiszen a fővárosiak játékoskeretében több egykori békéscsabai labdarúgó is szerepel.

A viharsarkiak a szezonnyitó, Tiszakécske elleni vereség után a hétközi fordulóban a Kazincbarcika otthonában vendégszerepeltek. A mérkőzés sokáig 1-1-re állt, majd a csabaiak a 89. percben megszerezték a győztes gólt, amely az első három bajnoki pontot jelentette a liláknak.

– A Kazincbarcika elleni mérkőzésen abban éreztem a fejlődést, hogy 1:0-s hátrány után is fel tudtunk állni, meg tudtuk fordítani a meccset. Nagyon örülök, hogy az első forduló után – ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – most tudtunk javítani és hazahoztuk a három pontot – fogalmazott Szélpál Norbert.

A csabaiak hétfőn hazai pályán is megszerezhetik idei első győzelmüket, hiszen a szintén egy sikerrel és egy vereséggel álló Vasas érkezik a Kórház utcai stadionba. A Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője bízik abban, hogy a fővárosiakkal szemben sokkal gólra törőbben tudnak majd játszani, mint a védekezésre építő Tiszakécske gárdája ellen.

– Az biztos, hogy könnyebb lesz futballozni, mint az első fordulóban, hiszen a Tiszakécske egy defenzív csapat volt, amelyet nehezen tudtunk feltörni. A Vasas viszont bátor támadójátékot játszik Szanyó Károly keze alatt. Rengeteget mennek előre és ennek köszönhetően sok terület lesz előttünk, amiből támadásokat, kontrákat tudunk kialakítani. Remélem, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani és itthon tudjuk tartani a pontokat – emelte ki Schindler Szabolcs.

A hétfőn, 20 órakor kezdődő találkozón több, egykori békéscsabai játékos is pályára léphet majd a Vasasban, hiszen az egykori házi gólkirály Birtalan Botond és a tavalyi csapatkapitány, Viczián Ádám is a piros-kékeket erősíti.

További programok »

FEL