Egy nap, ami a labdarúgásé – másodszor rendezték meg a Futball Éjszakáját

2019. szeptember 9. 17:37 | Papp Ádám Sándor

Második alkalommal rendezték meg Magyarországon a Futball Éjszakája elnevezésű országos kezdeményezést, amelyhez több mint 40 egyesület csatlakozott ebben az évben. Az esemény fő célja a labdarúgás népszerűsítése, valamint a játékosok és a nézők közötti kapcsolat erősítése volt.

A békési megyeszékhelyen a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó együttese várta a szurkolókat és a futball szerelmeseit. Tavaly a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia központja adott helyszínt a Futball Éjszakájának, idén, szeptember 6-án azhonban a Kórház utcában tartották a rendezvényt. A békéscsabai helyszínen kispályás bajnokságot szerveztek több pályán, volt tizenegyes párbaj, az érdeklődők agility tesztet is elvégezhettek. Az NB II-es együttes bemutató edzéssel készült a szurkolóknak.

 

– Ez a nap azért volt fontos, mert profik, amatőrök és szurkolók is kijöhettek és láthatták, hogy mit csinál a csapat. Úgy láttam, hogy a játékosok sokkal motiváltabbak voltak a bemutató edzésen, hiszen sokan kint voltak. Jó hangulatú edzés volt, láthatták a nézők, hogy milyen tempóban, milyen felfogással és elképzeléssel dolgozunk – fogalmazott Schindler Szabolcs, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője.

 

Az estébe nyúló programon az érdeklődők betekinthettek a kulisszák mögé is, hiszen bejárhatták a felnőtt csapat által használt új öltözőket és kiszolgáló helyiségeket. A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnöke elmondta: fontos, hogy a szurkolók más oldalról is belelássanak a labdarúgók mindennapjaiba, hiszen így közelebbről is megismerhetik azokat, akiknek mérkőzésről-mérkőzésre drukkolnak.

 

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy végre az új lelátón és pályánkon fogadhatjuk a szurkolókat. Szerencsére idén elkészült az új lelátó, ami nagyon szép lett, okkal lehetünk büszkék rá. Ezért is gondoltuk, hogy megmutatjuk a szurkolóknak, az érdeklődőknek – hangsúlyozta Kozma János, az igazgatóság elnöke.

 

A Futball Éjszakáját több mint 40 helyszínen rendezték meg, országszerte 400 programelemmel készültek az érdeklődőknek. Az esemény szervezői elmondták, hogy jövőre szeretnék folytatni a kezdeményezést, és bíznak benne, hogy még többen csatlakoznak majd az akcióhoz.

 

Galéria

 

További programok »

FEL