Labdarúgás: Budafokon maradtak a csabai góllövő cipők

Az előző fordulóban Budafokon megtörte hármas nyeretlenségi sorozatát a Békéscsaba 1912 Előre együttese. A lila-fehérek hazai pályán nem tudták hasonló eredményességgel folytatni a küzdelmeket, és egy pontot gyűjtöttek be a Budaörssel szemben.

A győztes csapathoz képest egy változtatás volt Boér Gábor csapatában Nagy István sérülés miatt hiányzott, a kezdőben ezúttal Tóth Dániel kapott helyet. Az első percekben inkább tapogatózó játék folyt a pályán. Az első lehetőséget a 8. percben jegyezhettük fel, Szatmári kiváló bal oldali beadása után Birtalan fejelte fölé a labdát. A 14. percben Birtalan Botondot nem támadták a hazai védők, 18 méteres lapos lövését Bese védte lövését, majd Tóth fejelt fölé. A vendégek szervezetten futballoztak, próbálták letámadással megzavarni az Előrét és ez többször is sikert hozott. A 21. percben jelentkezett először: Bakos 25 méteres szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. A 36. percben Urbin fejesét a jobb felső sarokból ütötte ki bravúrral Bese Balázs. A 42. percben Horváth Emil szólója után lőtt kevéssel a kapu fölé. Az első játékrész sem volt a szezon legizgalmasabb 45 perce, de a második még ennél is kevesebb eseményt hozott.

Fordulás után az 55. percben Viczián 23 méteres szabadrúgását védte a jobb alsó saroknál Bese kapus. A vendégek ritkán jutottak el a hazai kapuig, Sajbán Máté és Horváth Emil is gyenge lövéssel próbálkozott. A 68. percben Gránicz Patrik lövését hárította a vendégek hálóőre. A 89. percben Szatmári is a jobb alsót nézte ki magának, de a vendégek kapusa biztosan hárított. A hazaiak kevés helyzetet tudtak kidolgozni, és a közepes első félidő után még gyengébb folytatást produkáltak, így maradt az igazságos döntetlen

A lila fehérek így kilenc hazai meccs után csak 50 százalékos mérleget tudnak felmutatni, és maradtak a tabella hatodik helyén.

 

Így látták a szakvezetők

 

Boér Gábor (vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre): Abszolút nem vagyok elégedett és nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit idegenben szoktunk. Arra gondolok, hogy valamiért idegenben sokkal felszabadultabban, céltudatosabban, szenvedélyesebben focizunk. Nem tudok rájönni az okára, hogy itthon miért bénulunk le? Ráadásul az első játékrészben még módunk is volt megszerezni a vezetést, több ígéretes lehetőséget alakítottunk ki. Nem játszottunk jól egyáltalán a mai napon, bár voltak szépen kialakított támadásaink, de sajnos ezek nem jártak sikerrel. A második félidőt pedig egyáltalán nem értem, a szünetben próbáltam mindenkit felrázni, hogy próbáljanak mindent megtenni a győzelemért, úgy látszik nem sikerült. Belealudtunk a meccsbe, és így nem érdemeltünk győzelmet. Nagyon nehéz a kispadról megélni, hogy nincs olyan ember a pályán, aki űzze-hajtsa a többieket, és a nehéz pillanatokban átlendítse őket a holtpontokon. Nagyon hiányzik, hogy ne csak az én hangom hallatszódjon a mérkőzés alatt, pedig a minőség megvan, csak valamiért nem tudjuk azokat a dolgokat a pályára tenni éles szituációban, amelyeket az edzéseken sikerül. Dolgoznunk kell tovább, ezeket a hibákat ki kell javítanunk, még ennél is jobban fel kell készülnünk a meccsekre, és azokra a szituációkra, amelyek előfordulhatnak. Nekünk és a játékosoknak is van még mit tanulnunk.

Bognár György (szakmai igazgató, Budaörs): – Mezőnyjátékban jók voltunk ma, elégedett vagyok a csapatommal, hozzáteszem az eredménnyel is, hiszen Békéscsabáról pontot elvinni, az szerintem nem rossz. Helyzetek nem nagyon alakultak ki egyik oldalon sem, inkább lehetőségekről beszélhetünk. Szerintem a látottak alapján igazságos eredmény született, és gratulálok a srácoknak a mai teljesítményhez. Az elképzelésünk az volt, hogy már a saját térfelükön letámadjuk a hazai csapatot, és nem hagyjuk felhozni a játékszert. Többször ebből labdát is szereztünk a középpályán, de nem mindig tudtunk ezzel mit kezdeni. Nem voltunk elég pontosak, de a lényegét így is elérte a játékunk.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,