Labdarúgás: Az utánpótlás válogatottal játszik felkészülési mérkőzést az Előre

2021. február 17. 10:49 | Hidvégi Dávid

A Soroksár és a Dorog elleni bajnoki mérkőzések között egy plusz mérkőzést játszik a Békéscsaba 1912 Előre. Az együttes 2021-ben még nem nyert tétmérkőzést és az NB II 11. helyén áll 32 ponttal.

A magyar U19-es válogatott megkezdte a felkészülést a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre. Az együttes legutóbb 2019. október 15-én lépett pályára tétmérkőzésen, amikor idegenben 5-0-ra legyőzte Kazahsztánt Eb-selejtező mérkőzésen. Az Oross Márton vezette magyar csapat február 3-án újra mérkőzést vívott, de a szlovákok U19-es gárdája ellen nem sikerült győznie, 1-0-ra kikapott. A tervek szerint február közepén a horvátok, március közepén az osztrákok ellen lép pályára, valamint február 24-én szerdán a Békéscsaba 1912 Előre ellen mérkőzik meg a kecskeméti Széktói stdaionban.

Preisinger Sándor volt az U19-es csapat korábbi szövetségi edzője, de szeptemberben elvállalta az Előre irányítását. Az együttest erősíti videóelemzőként és asszisztens edzőként Szekeres Adrián is, aki korábban ugyanebben a tisztségben segítette az utánpótlás válogatottakat. A csabai szakmai stáb jó kapcsolatot ápol a szövetséggel, így sikerült leszerveznie ezt az összecsapást.

A Békéscsaba február 21-én, vasárnap a Soroksár SC vendégeként lép pályára az NB II 25. fordulójában, majd felkészülési mérkőzést játszik február 24-én, szerdán az U19-es válogatott ellen, amelyet követően február 28-án hazai pályán fogadja a bajnokságban a Dorog együttesét.

 

További programok »

FEL