Labdarúgás: Az Előre „vízilabdában” is jobb volt a Budafoknál

2017. október 30. 11:56 | behir

Három nyeretlen bajnoki mérkőzés és egy sikeres Magyar Kupa-kirándulás után Budafokra látogatott a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A mély talajú, víztócsákkal tarkított pályán nem volt könnyű dolga a játékosoknak, mint a végeredményből kiderül, a lilák alkalmazkodtak jobban a körülményekhez és 2-0-ra győztek – számolt be a csabai klub hivatalos honlapja.

Víztócsákkal tarkított pályán, erős szélben kezdődött a mérkőzés. A lila-fehérek enyhe mezőnyfölényben játszottak. A békéscsabaiak Birtalan Botond vezetőgólja után magabiztosabbá váltak, a fővárosiak csak szögletekig jutottak. A 38. percben Tóth Dániel százszázalékos ziccert hibázott, így egygólos Előre vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után a nehéz helyzetben lévő budafokiak próbáltak többet veszélyeztetni, de csak szögletekig jutottak. Az 56. percben Urbin Péter duplázta meg az előnyt, ezt követően a vendégek nyugodtabban játszhattak, a hazaiakat pedig sürgette az idő. A félidő közepén Boér Gábor cserélt, Birtalan és Tóth Dániel helyett Gránicz és Kiss László érkezett a pályára. A hajrában Szalai váltotta Urbint. A budafokiak próbálkoztak ugyan, de nem volt kellő erő a játékukban, és hiába lőttek tizenöt szögletet, gólt nem tudtak elérni.

A nagy szélben, mély talajú pályán lejátszott, végig küzdelmes mérkőzésen, a helyzeteiből kettőt értékesítő, érettebben futballozó Békéscsaba győzelme teljesen megérdemelt.

Tóth Bálint (vezetőedző: Budafoki MTE): – Megérdemelten nyert a Békéscsaba. Beigazolódott, amit vártunk, hogy egy jó csapattal fogunk megmérkőzni, és ez a pályán be is bizonyosodott. Tudtuk, hogy ezt fogják játszani, de sajnos nem működött az ellenszere.

Boér Gábor (vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre): – Nagyon nehéz időjárási körülmények között játszottuk le a mérkőzést – főleg a második félidőben, hiszen az orkánerejű szél nagyon rányomta bélyegét a játék színvonalára. Ettől függetlenül sikerült alkalmazkodnunk, és rúgtunk két szép gólt – nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottunk. A srácok átérezték a mérkőzés fontosságát, és nagyon odatették magukat, végig sokat futottak, és megfelelően agresszíven futballoztak. Örülök, hogy nyertünk, és talán sikerült ebből a kisebb hullámvölgyből pozitívan kijönni. Dolgozunk tovább, hiszen nagyon sok feladat vár még ránk és remélem, hogy végre tudjuk stabilizálni a formánkat, és nem lesz ennyire ingadozó a jövőben.

 

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre

 

További programok »

FEL