Labdarúgás: Az Előre győzelemmel búcsúzott az évtől

2017. december 10. 18:22 | Kovács Dávid

Sikeresen zárta a 2017-es évet a Békéscsaba 1912 Előre gárdája. Boér Gábor együttese 3-1-re verte a Szeged 2011-Grosics Akadémiát és a bronzérmes helyen telel.

Ugyan az első lehetőséget a tabella 17. helyén álló „gyulai-szegediek” dolgozták ki, egy szöglet után a bal kapufa éléről pattant az alapvonalon túlra a labda. A házigazda viszont góllal válaszolt: a 11. percben Pilán jobb oldali beadása után Szatmári István fejelt a jobb alsó sarokba, a labda a kapufáról pattant a kapuba (1-0). Két perccel később egyenlíthetett volna a Szeged, azonban Szabó Péter fölé bombázott az ötös vonalról. A folytatásban a csabaiak voltak inkább fölényben, de helyzet kevesebb volt, Viczián csak szabadrúgásból veszélyeztetett. A vendégek Pászka átlövésével jelentkeztek, azonban nem volt benne a levegőben az egyenlítés. A 40. percben mégis jött a szegedi gól: egy ötletes szabadrúgás-variáció végén Zádori Krisztián passzolta a csabai kapuba a labdát. A hazaiak nem jöttek zavarba és pillanatok alatt újra magukhoz ragadták a vezetést: Viczián szerzett labdát a vendégek térfelén, Nagy István indított, Urbin Péter pedig nyolc méterről a rövid felső sarokba lőtt (2-1). A lilák így megérdemelt előnnyel mehettek pihenőre.

Az első félidő elején ugyan még helyenként sütött a nap, de a kitartó drukkerek a meccs nagy részében inkább fagyoskodtak a Kórház utcában. A 46. percben a csereként beálló Molnár János még jobban lehűthette volna a hazai szurkolókat, azonban a vonalon ragadó Rybansky fölött csak a lécet találta el. A folytatásban kevesebb eseményt regisztrálhattunk, a csabaiaknak többször is csak az utolsó passz hiányzott a ziccerhez. A találkozó a 71. percben dőlt el, amikor az Urbint váltó Tóth Dániel a 16-os vonalról tekert okosan a bal alsó sarokba (3-1). A hajrában még Birtalan Botond is betalálhatott volna, de nem jól koncentrált és a lécre lőtt.

Az Előre végül magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott az év utolsó bajnokiján és 37 ponttal a 3. helyen tölti a téli szünetet. A feljutó helyen álló Kisvárdával szemben tízegység a lemaradás, az 5. Nyíregyházával szemben pedig három pont az előny.

A mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban is megmutatjuk, a teljes mérkőzést pedig kedden 21 órától láthatják a 7.Tv nézői.

 

 

 

További programok »

FEL