Labdarúgás: Az egyik újonc érkezik vasárnap a Kórház utcába

2018. október 6. 16:19 | behir

A Nyíregyháza elleni szerdai vereséget követően gyorsan javíthat a Békéscsaba 1912 Előre. A lilák vasárnap 17 órától a Kaposvár együttesét fogadják hazai pályán.

Az idei szezon egyik újonca érkezik a Viharsarokba, hiszen a Csaba a 2017/2018-as idény NB III Nyugati csoportjának bajnokával (22 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség és 70 pont), a Kaposvár csapatával mérkőzhet meg. A Rákóczin egyáltalán nem látni megilletődöttsége: az eddig lejátszott tizenegy forduló alatt maguk mögé utasítottak olyan csapatokat, amelyeket az előzetes jósolgatások szerint sokkal inkább az élmezőnybe várhattunk volna. A táblázat negyedik pozíciójából várják a békéscsabai túrát, melyet öt-öt győzelmüknek és döntetlenjüknek, valamint mindössze egyetlen vereségüknek köszönhetnek. A tíz mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatuk augusztus 5. óta tart – csupán az első fordulóban, a jelenlegi listavezető Gyirmót FC Győr tudta őket két vállra fektetni 2-0 arányban. Azóta pedig szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, bár az utóbbi két felvonásban olyan szinten megakadt a gépezet, hogy “csupán” döntetleneket értek el a Csákvárral és az ETO FC Győrrel szemben Az is kiolvasható a számokból, hogy idegenben permanensen jól szerepelnek, sok gólt szereznek (22 – a második legtöbbet a mezőnyben), de ugyanakkor sok gólt is kapnak (18) – ennél többet csak a sereghajtó Cegléd (20) kapott.

A Békéscsaba eddig hibátlan hazai mérlege mindenképpen elgondolkodtató az ellenfeleknek. A viharsarkiak eddig az összes hazai mérkőzést megnyerték és ennek is köszönhetően továbbra is a tabella elejéről, a második helyről várhatják a folytatást. Az Előre igen régen, 2005. május 21-én találkozhatott utoljára, akkor a Rákóczi 3-2-re nyert idegenben. Összességében viszont határozott a csabai fölény, hiszen az első osztályban lejátszott hat mérkőzésből háromszor a Csaba, egyszer a Kaposvár győzött, míg két alkalommal döntetlent mutatott az eredményjelző a mérkőzések végén, a gólkülönbség 7-4 az Előrének. A másodosztályban eddig tizenkétszer találkozott egymással a két klub, az egyenleg pedig hat békéscsabai, valamint két kaposvári győzelmet mutat, négy döntetlen eredmény mellett, a gólkülönbség 23-13 a Békéscsabának. Két alkalommal sikerült nagyobb arányú sikert feljegyezni: 1976 májusában, valamint 1980 szeptemberében is 3-0 volt a végeredmény.

A csabai védőknek érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni például Beliczky Gergőre, aki hat találatával vezeti a somogyiak házi góllövőlistáját, vagy a volt NB I-es gólkirályra Rajczi Péterre, aki négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A védelemben kulcsszerepet tölt be a szintén NB I-et megjárt Pogacsics Krisztián kapus, vagy az egykori élvonalbeli hátvéd Fodor Marcell, illetve a korábbi utánpótlás válogatott középpályás, Szakály Attila is.

Sérültek mindkét oldalon nehezítik a kezdő összeállítás meghatározását, színes lapok miatti eltiltott viszont ezúttal egyik csapatban sincs. A mérkőzés játékvezetőjeként Oláh Gábort akkreditálta a szövetség. Segítőiként Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Molnár Attila látja el. 

A Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019-es szezon 12. fordulóját október 7-én, vasárnap bonyolítják le. A párosítás a következő: Soroksár–Monor, Cegléd–Kazincbarcika, Budaörs–Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza–Budafok, Békéscsaba–Kaposvár, ETO FC Győr–Tiszakécske, Csákvár–Balmazújváros, Siófok–Vác, Vasas– Dorog,  ZTE-Gyirmót FC Győr.

Boér Gábor: – Elöljáróban elmondanám, hogy a hétközi vereség ellenére ez a csapat ugyanúgy a mi csapatunk, mint amelyik korábban hozta a győzelmeket. Az igazi sportembereket az jellemzi, hogy fel tudnak állni a vereségek után és igyekeznek tanulni a kudarcokból. Mi is szeretnénk kijavítani a legutóbb elkövetett hibákat és úgy készültünk a Kaposvár ellen, hogy hazai pályán, szurkolóink támogatása mellett meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű dogunk, hiszen a somogyi csapat nagyszerűen szerepel a bajnokságban, de igyekszünk a saját játékunkat bemutatni a vendégek ellen. A keret valamivel bővebb lesz mint a Nyíregyháza ellen volt, hiszen visszatérhet az eltiltott Viczián Ádám, valamint a sérültek közül már Pilán Márkó is ott lehet a keretben. Továbbra is hiányzik viszont Tóth Dániel és Babinyecz Balázs.

Waltner Róbert: – Természetesen szeretnénk a legjobbunkat nyújtani a Békéscsaba ellen is, amely a legjobb csapat azok közül, melyekkel eddig találkoztunk. Megnéztem az összes mérkőzésüket, az ezeken látottak alapján úgy gondolom, hogy ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk, hiszen a Békéscsaba az eddig mutatott játéka alapján egy nagyon jó csapat. Négy kezdő játékosom is sérült, így még nehezebb dolgunk lesz. Idegenben lépünk pályára, ráadásul hosszú út vár ránk, sőt ez lesz az ötödik mérkőzésünk két héten belül. Nem túl jók az előjelek, de így szeretnénk kihozni magunkból a maximumot és eredményesek lenni.

 

További programok »

FEL