Labdarúgás: Izgalmas és fordulatos meccsen ikszelt az Előre - galériával

2020. augusztus 16. 21:41 | Kovács Dávid

Megőrizte veretlenségét a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó Merkantil Bank Ligában! A lilák ugyan negyedóra alatt kétgólos hátrányba kerültek, de a második félidőben nem adták fel és kiegyenlítettek. A Kaposvár kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, miután a játékvezető Szabó Alexet és Hadaró Valentint is kiállította.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – KAPOSVÁRI RÁKÓCZI (0-2)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1920 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Berényi Ákos, Sinkovicz Dániel)
Békéscsaba: Uram (Czinanó 76.) – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros – Hursán, Babinyecz (Hodonicki 76.), Szabó P. – Lukács, Pantovic (Máris 73.) – Paudits. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Varjas – Nagy J., Erdei (Nagy 66.), Szabó B. (Földi 83.)– Balázs (Andric 72.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Hursán (60.-11-esből), Nagy T. (79.-öngól) ill. Balázs (8., 16.). Kiállítva: Szabó A. (65.), Hadaró (80.)

A Békéscsabánál az Ajka elleni mérkőzéshez képest Király Patrik sérülés miatt hiányzott az összeállításból, helyén ezúttal Hursán György kezdett, de Kitl Miklós, Ribánszki László, Kovács Ádám, Váradi Ádám és Oláh László sem állt Schindler Szabolcs rendelkezésére. Waltner Róbert nem változtatott és ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint a Kazincbarcika elleni döntetlen alkalmával.

A bajnokságot ugyan a Békéscsaba kezdte jobban, hiszen három meccsen hét pontot szerzett, mégis a nyeretlen Kaposvár indította jobban a vasárnap esti derbit. A 8. percben Balázs Zsolt került nagy helyzetbe, lövése a kapufán csattant, de a csatár ismételhetett és ezután után már a kapuban kötött ki a labda (0-1). Két perccel később Varjas lövésénél a kapufa megmentette a csabaiakat. Az első hazai helyzetre sem kellett sokat várni: a 11. percben Mészáros középre tekert labdájáról Lukács maradt le centikkel. A 16. percben újra Balázs volt az ítéletvégrehajtó: egy bal oldali akció után kapta középen a labdát, még a kapust is kicselezte és a hálóba passzolt (0-2).

 

Balázs Zsolt duplázott Békéscsabán (Fotó: Milyó Pál)

Balázs Zsolt duplázott Békéscsabán (Fotó: Milyó Pál)

 

A 17. percben jöhetett volna a válasz: Lukács került ziccerbe, de Pogacsics kivetődött a kapujából és elakadt benne a labda. A viharos kezdés után kevesebb volt a helyzet és több az apróbb szabálytalanság. A 37. percben újra közel volt a szépítéshez a Csaba: Nikola Pantovic fejelt a kaposvári kapuba, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 43. percben az Előre is eltalálta a kapufát: Pantovic szöglete után Hursánnak nem volt szerencséje! Az első félidő után a helyzeteit jobban kihasználó Kaposvár vezetett két góllal.

A csabaiak elszántan kezdték a második játékrészt, több lehetőségig is eljutottak az első tíz percben. A legnagyobb Paudits Patrik előtt adódott: az 50. percben Mészáros Márk centerezése után fordult kapura, de lövése a bal oldali kapufáról kipattant. A szépítés a 60. percben jött el: Paudits fordult volna le Szabó Alexről, a védő lerántotta a támadót, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Hursán György magabiztosan váltotta gólra, higgadtan gurított a jobb alsó sarokba (1-2). Öt perccel később újra nagy esélyt kapotta Csaba: Szabó Alex ismét szabálytalankodott, Szilágyi játékvezető pedig második sárga lappal kiállította a védőt!

 

Szilágyi játékvezető két kaposvári játékost is kiállított (Fotó: Milyó Pál)

Szilágyi játékvezető két kaposvári játékost is kiállított (Fotó: Milyó Pál)

 

A csabaiak folyamatosan fölényben játszottak, uralták a mérkőzést. A házigazda dolgát nehezítette, hogy Schindler Szabolcsnak kapust kellett cserélnie az utolsó negyedórára: Uram János meghúzódott, így Czinanó Antalnak kellett beállni a ketrec elé. A 79. percben mégis összejött az egyenlítés: Mészáros Márk bal oldali beadásába Nagy Tamás ért bele szerencsétlenül, a labda a bal oldali kapufáról ezúttal befelé pattant (2-2). A 80. percben a lendületet kapó Békéscsaba kettős emberelőnybe került: Máris Dominik buktatásáért Hadaró Valentin is megkapta a második sárga lapját! A lilák mentek előre a győzelemért, a kaposváriak pedig minden másodpercet próbáltak megbecsülni, amikor birtokolták a labdát. A 87. percben a csereként beálló Hodonicki Márk lőtt kapásból, de a kaput nem találta el. A hosszabbításban is akadt még lehetőség a gólszerzésre: a kaposváriak Földi révén szerezhettek volna gólt, míg a hazaiak több beadással is próbálkoztak, de az eredmény már nem változott.

A Kaposvár jól kezdte a mérkőzést és megérdemelten vezetett az első félidő után, azonban a Békéscsaba nagyot harcolt, nem adta fel és kettős emberelőnyben akár meg is nyerhette volna az összecsapást.

 

MESTERMÉRLEG

 

Schindler Szabolcs: A tavalyi szezonban a Kaposvár az NB I-ben szerepelt és most is több olyan játékos volt a somogyiaknál, aki tavaly is az élvonalban szerepelt. Az első félidő „kamufutball” volt, ezt el kell ismerni, a félidőben rendet kellett rakni egy-két játékos fejében. A második félidőben már jobban teljesítettünk, bebizonyította a csapat, hogy tud jól játszani. Egyrészt örülök, hogy felálltunk 0-2-ről, de egy kis csalódottság van bennem, hogy nem tudtunk nyerni kettős emberelőnyben.

Waltner Róbert: Az első félidőben fölényben játszottunk, a két gól mellett kapufánk is volt, egy vezetőedző nem kívánhat jobb első félidőt. Nem gondoltam, hogy a Békéscsaba veszélyt jelenhet ránk. Azt kértem félidőben, hogy úgy játszunk, mintha 0-0 lenne, de nem vállaltuk fel a labdabirtoklást, a saját játékunkat. A tizenegyes nem tudom, hogy jogos volt-e, vissza kell nézni, a második találat pedig egy olyan szituációból alakult ki, amiből nem szabadna gólt kapni. A játékvezető sajátos stílusban vezette a mérkőzést, nem akarok ezzel foglalkozni, de nem volt könnyű megélni ezt a meccset a kispadon.

 

Galéria

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL