Labdarúgás: A Kozármisleny otthonában is kikapott a Békéscsaba

2022. október 5. 21:52 | Papp Ádám Sándor

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a férfi labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre szerda este. A lilák a 18. helyezett Kozármisleny otthonában léptek pályára, ahol a hazai csapat 1:0-s győzelmével ért véget a találkozó.

A Békéscsaba a Budafok és a Mosonmagyaróvár ellen elszenvedett 1:0-s vereségeket követően mindenképpen javítani szeretett volna a kiesés elől menekülő, 18. helyezett Kozármisleny otthonában, a labdarúgó NB II 10. játéknapján.

A mérkőzés első helyzete a bordó mezes hazaiak előtt adódott a 10. percben, amikor egy sarokrúgást követően Turi Tamás lőhetett mintegy hét méterről, de a próbálkozás a csabai kapu fölé szállt. Alig egy perccel később ismét sarokrúgásból veszélyeztetett a Kozármisleny, amikor kavarodás alakult ki a vendégek ötösén belül, Turi lövése azonban a fehér mezes védőkről pattant ki a játéktérről. Az első csabai helyzetre a 21. percig kellett várni, amikor Szalai Dániel találta meg Hamid Yasint a tizenhatoson belül, végül a támadó éles szögből az oldalhálót találta el. Húsz perccel később ismét a labdát többet birtokló hazaiak veszélyeztettek, amikor Vogyicska Balázs ugratta ki Bartha Lászlót, a lapos lövést azonban a csabaiak hálóőre magabiztosan védte. A 44. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez a Kozármisleny: Vajda Roland a tizenhatos vonalától tekert, a lövés éppen csak a kapufa mellé szállt. 

A második félidő első helyzetét gólra váltotta a gyorsabb tempóban játszó házigazda: az 50. percben Bartha passzolt vissza az érkező Kosznovszky Márknak, aki nagy erővel lőtt a csabaiak kapujába (1:0). A bekapott találat szemmel láthatóan felrázta a vendégeket: az 51. percben Lukács Raymond került helyzetbe a tizenhatoson belül, a támadó azonban nem találta el jól a labdát, így kísérlete veszélytelen volt. Az 53. percben egy szögletet követően futott el egy hazai támadó az alapvonal irányába, a beadásra Bartha érkezett, de a fejest Bukrán Erik bravúrosan hárította. Az 59. percben megduplázhatta volna előnyét a Kozármisleny: ismét az alapvonalról érkezett a beadás, Bartha érkezett a rövidre, a támadó lövésébe Szabó Csaba ért bele, aki kapufára mentette a nagy ziccert. Szemmel láthatóan sebezhető volt a békéscsabai védelem a baloldalon, két perccel később Vajdát ugratták ki a hazaiak, a támadó ellőtte a kapus mellett a labdát, de a gólvonalon álló vendég védő újabb góltól mentette meg csapatát, a kipattanót Bartha lőtte el, a kísérlet éppen csak a csabai kapu mellé szállt. A 73. percben nagy hibát vétett a hazaiak hálóőre, aki kiejtette a kezéből a labdát, Hamed üres kapura lőhetett, de az utolsó pillanatban egy kozármislenyi védő vetette bele magát a kísérletbe, így nem sikerült az egyenlítés. A 78. percben létszámfölényben támadhatott az Előre, a csereként beálló Czékus Ádám beadására üresen érkezett Ilyés Tamás, aki közelről a kapu mellé lőtt. A Békéscsaba mindent egy lapra feltéve támadott és csak a szerencséjének köszönheti, hogy a kozármislenyi kontrák után nem született újabb gól. A fehér mezes vendégek előtt adódott az utolsó lehetőség: a 88. percben Horváth Péter beadása után Czékus bólintott, de a hazai hálóőr magabiztosan fogta a próbálkozást. A hosszabbításban már nem született újabb találat, így a Kozármisleny 1:0-ra győzte le a Békéscsabát.

Az Előre zsinórban harmadik 1:0-s vereségét szenvedte el az NB II-ben, így jelen pillanatban a tabella 18. helyén áll. A csabai labdarúgók legközelebb október 9-én, vasárnap 17 órától lépnek pályára, amikor a 4. helyezett DVTK együttesét fogadják hazai pályán.

További programok »

FEL