Labdarúgás: A hosszabbításban úszott el a csabai győzelem

2018. október 7. 20:29 | Kovács Dávid

Közel volt hetedik hazai sikeréhez a Békéscsaba 1912 Előre együttese, de a 92. percben Rajczi Péter tizenegyesből egyenlített, így a Kaposvár egy ponttal távozott a Kórház utcából.

 

 

Boér Gábor együttesébe visszatérhetett sérülése után Szélpál Norbert és Viczián Ádám is letöltötte eltiltását. A vendégektől többen hiányoztak sérülés miatt, Waltner Róbert nyolc helyen változtatott a kezdőcsapaton a hétközi, Győr elleni összecsapáshoz képest.

Az első negyedórában nem forogtak veszélyben a kapuk, a 19. percig kellett várni az első nagy helyzetre. Ekkor Urbin Péter lőtt fölé nagy ziccerben. A vendégek nem jutottak el kapura lövésig az első félidőben, míg a hazaiak az utolsó negyedórában már közel jártak a gólhoz. A 32. percben Mezei Szabolcs, három perccel később pedig Gránicz Patrik lövését hárította Slakta Balázs. A játékrész utolsó előtti percében a gólvonalról kellett mentenie egy kaposvári védőnek, így maradt a gól nélküli állás.

A fordulást követően hat perccel jegyezhettük fel az első somogyi próbálkozást, ez Andorka Péter nevéhez fűződött, Ribánszki könnyedén védett. A csabaiak az 58. percben szerezték meg a vezetést Szatmári István idénybeli hetedik góljával. Távoli lövését Slakta védhette volna, de a hálóőr csak beleérni tudott a labdába (1-0). A házigazda a folytatásban is jobban játszott, leginkább átlövésekkel operált a Boér-csapat. Ribánszki a 85. percben mutatta be az első bravúrját a hazai kapuban Vachtler Csaba szabadrúgása után. Már a hosszabbítás pillanatit éltük, amikor egy bedobást követően nem tudott felszabadítani a csabai védelem, Ribánszki pedig szabálytalankodott az egyik kaposvári támadóval szemben, Oláh Gábor játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Rajczi Péter értékesítette, így megmentette csapatának az egyik pontot.

A csabaiak a válogatott szünetet a 3. helyen tölti, két hét múlva pedig az újonc Tiszakécske otthonába utazik.

A Békéscsaba-Kaposvár találkozó összefoglalóját hétfőn 20.20-tól Kezdőkör című magazinunkban láthatják, míg a mérkőzést felvételről 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n.

 

További programok »

Sport

Újabb fiatal tehetség a csabai röplabdások keretében

Újabb fiatal játékos szerződtetését jelentette be a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A békéscsabai születésű, saját nevelésű Szűcs Gréta az elmúlt szezonban az U18-as csapat egyik húzóembereként ünnepelhetett bajnoki címet hazai közönség előtt.
2019. augusztus 22. 19:39
FEL