Labdarúgás: a Füzesgyarmat ellen kezd a Békéscsaba 1912 Előre második csapata

2021. július 31. 10:20 | behir.hu

Négy év után ismét a harmadosztályban szerepelhet a Békéscsaba 1912 Előre második csapata. A lila-fehérek a Keleti csoportban rögtön a megyei rivális Füzesgyarmat ellen vívhatja első csatáját augusztus 1-én vasárnap 11:00 órától a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

A Békéscsaba második számú csapata utoljára a 2016/2017-es szezonban szerepelhetett az NB III-ban, így mindenképpen hatalmas előrelépés és siker, hogy összejött a feljutás. Bár az osztályozók miatt kevesebb felkészülési idő maradt a lilák számára, igyekeztek mindenben felnőni a feladathoz. A másodosztályhoz hasonlóan a Keleti csoportban is húsz együttes küzd majd egymással, így összesen 38 forduló áll a klubok rendelkezésére, hogy minél több pontot gyűjtsenek. Mindenképpen érdemes lesz figyelemmel kísérni a harmadosztály fejleményeit is, hiszen olyan csapatokat találunk a résztvevők között, mint a DEAC, a DVSC II., a DVTK II., a Kisvárda II. vagy éppen az Újpest második alakulata. 

A legutóbbi harmadosztályú szereplés alkalmával az Előre az akkori 18 részvevős bajnokság 14. helyén végezett. A csabaiak első ellenfele, a Füzesgyarmat pedig éppen akkor jutott fel, így a 2017/2018-as idény óta próbálja kiharcolni az újabb osztályváltást. A tavalyi szezonban negyedik helyen végeztek, a bronzéremről pedig csak egy hajszállal maradtak le. Erejük, elszántságuk mindenképp figyelemre méltó, így ők várhatják a vasárnapi szezonnyitányt előnyből.

A Békéscsaba II. kerete ismét jócskán átalakult, hiszen a fiatal-szabály jelentősen befolyásolja a pályára küldhető csapat összetételét, így a rendelkezésre álló igen rövid idő alatt kellett úgy szervezni a dolgokat, hogy a lehetőségekhez mérten fel tudják venni a versenyt a többiekkel. Mindent egybevéve az NB-s szereplés elsősorban a fiatalok számára jelent hatalmas kiugrási lehetőséget, miután egy-egy jó teljesítmény esetén egy karnyújtásnyira van az eggyel magasabb osztály. Motivációban, akaratban nyilván nem lesz most sem hiány, ahogy azt láthattunk és megszokhattuk az előző idények megyei bajnokságaiban is.

A Békéscsaba II. kerete az alábbiak szerint változott.

Érkezett: Szabó Csaba (Gyulai TFC), Váradi Ádám (Hódmezővásárhelyi FC), Apró Ármin (Jászberényi FC), Zvara Levente Mátyás (Bp. Honvéd-MFA II), Kiss László Dávid (MTK Budapest U17). Távozott: Farkas János, Lászik Milán, Csicsely János (Körösladány MSK), Körömi Zoltán (Törökszentmiklós), Trescsula Máté, Bánfi Dominik (Gyulai TFC), Czvalinga Márk, Répási Balázs, Nagy Szabolcs (Szeghalmi FC), Nyéki Boldizsár (Okány KSK), Jakab Gábor (Szabadkígyósi SZSC).

– Az osztályozó miatt rövidre sikerült a felkészülésünk, mindössze bő négy hetünk volt arra hogy azonos szintre hozzuk a jelentősen átalakult keretünket. Az idő szűkössége miatt szükség van még pár hétre ahhoz, hogy mindenki megfelelő erőállapotba kerüljön. Különösen igaz ez a legifjabbakra, akikkel hosszabb távú terveink vannak, de részfeladatok megoldására máris készen állnak. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz sétagalopp az év, hiszen mindössze 14-15 olyan játékosunk van, aki több-kevesebbet játszott már NB-s szinten. Hozzájuk jöhetnek még az első csapattól visszajátszók, mert bár a két keret úgy lett kialakítva, hogy mindenki ott játszik, ahol edz, azért meghagytuk az átjárás lehetőségét is. A Füzesgyarmat minden tekintetben előttünk jár. Folyamatosan ott van a dobogón vagy a közelében, erre a bajnokságra pedig még erősített is. Természetesen a hazai nyitányon igyekszünk mindent megtenni majd, de a pontszerzés igazi bravúr lenne. Szerencsére az alapcsapatunkból mindenki egészséges, igaz Pap Szabolcs már a felkészülés kezdetén eltörte a lábát, Cservenák Csaba pedig a kezével járt hasonló módon. Rajtuk kívül Tóth Péter küzdött makacs lovaglóizom-sérüléssel, emiatt nagy a lemaradása. Mindentől függetlenül a fiataljaink számára jó év lesz, hogy bizonyítsák alkalmasak a magasabb osztályra is, így aztán megpróbáljuk minden percét élvezni a harmadosztálynak – nyilatkozta a Békéscsaba 1912 Előre honlapján az NB III-as csapatot irányító Brlázs Gábor.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – Füzesgyarmati SK harmadosztályú mérkőzés vasárnap 11 órától kezdődik a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

További programok »

Sport

Szarvas Szancsó János az új Auróra klip egyik főszereplője

Tagja volt az 1988-as kupagyőztes, valamint az 1994-es bajnoki 3. helyezett csabai Előrének. 1996 és 2000 között Győrött focizott. Szarvas Szancsó most egy újabb arcát mutatja meg: főszerepet játszik a Győri Auróra zenekar Helló, szia! klipjében. (Sportban, rakkenrólban feketepont jár a magázódásért.)
2021. november 29. 15:35
FEL