Labdarúgás: A fegyelmezettebb csapat győzött a Kórház utcában

A Vác elleni vereség után szeretett volna javítani a Békéscsaba 1912 Előre gárdája. Ez azonban nem sikerült, mert az ellenfél hibáit jobban kihasználó Szolnok 2-1-re diadalmaskodott a Kórház utcában.

A 105 éves Előre győzelemre készült az évfordulón, azonban az első játékrészben nem jutott el sokszor az ellenfél kapujáig. Sokáig nem tesztelték a hazaiak Hrabinát, Gránicz, Birtalan és Viczián is rosszul célzott. A vendégek a 30. percben próbálkoztak először, de Olasz szabadrúgása fölé szállt. Az első kapusbravúrt a 36. percben jegyezhettük fel, ekkor a MÁV hálóőre mentett Birtalan elől. A 41. percben Birtalan lövése ment kevéssel fölé. A félidő utolsó momentuma viszont a Szolnoké volt: a 45. percben Farkas esett el a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Tóth László higgadtan gurította a bal sarokba (0-1). Az első félidő kiegyenlített csatát hozott, a vendégek jól zárták le a területeket, amikor kellett, akkor szabálytalanul állították meg a hazai akciót és az ellenfél hibáját kihasználva jutottak előnyhöz.

A második játékrész eleje sem hozott sok helyzetet, a leginkább említésre méltó esemény Szélpál rossz becsúszása volt, ami után Lakatost le is cserélte Balogh Pál. A 68. percben Olasz Dénes szerezhetett volna gólt, de Rybansky bravúrral ütötte ki a labdát a gólvonal fölött. Négy perccel később már a kapus sem tudott segíteni: Tóth László kényszerítőzött a csabai tizenhatos előtt, majd a határozatlan védők mellett a jobb alsó sarokba lőtt (0-2). A lilák gyorsan reagáltak egy tűzijáték végén Tóth Dániel fejelt a léc alá, így újra egy gól volt a különbség (1-2). Két perccel ezután akár az egyenlítés is összejöhetett volna a házigazdának, de Viczián lapos átlövését Hrabina kiütötte. A szolnokiak taktikusan őrizték a vezetésüket, nem riadtak meg az időhúzástól sem. A legnagyobb csabai lehetőség a 90. percben jött el, ekkor Szatmári tekert jól, de csak a kapufát találta el, így maradt a szolnoki siker.

A Békéscsaba ezzel a vereséggel visszacsúszott a 6. helyre,a lilák legközelebb Budafokon lépnek pályára a bajnokságban, de hétközben Mádon a Magyar Kupában is folytatják a küzdelmeket.

Megosztás:

Címke: , ,