Szolnokon zárhatja le a nyitott kérdéseket az Előre

2024. május 4. 14:34 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre a Szolnoki MÁV FC ellen lép pályára a labdarúgó NB III Dél-keleti csoportjának 27. fordulójában. Csató Sándor együttese egy győzelemmel bebiztosítaná első helyét a tabellán.

A lilák egy héttel ezelőtt az ESMTK otthonában léptek pályára és már ott is lezárhatták volna a bajnokságot, az első félidőben még több lehetőséget dolgoztak ki, a másodikban azonban már kevesebbet, a fővárosiak inkább a döntetlen megtartására törekedtek és végül sikerrel jártak. Ez azonban csak arra lehet elég, hogy elodázzák a csabaiak részsikerét, a végcél az osztályozón aratott győzelem és a feljutás.

Amennyiben a Békéscsaba nyer vasárnap, akkor már biztos, hogy első helyen végez, döntetlen esetén, a pesterzsébetieknek is botlaniuk kellene, amennyiben a Tisza-partiak diadalmaskodnának, akkor a fővárosiaknak sem lenne szabad pontot szereznie. A Szolnok kiválóan szerepel tavasszal, mindössze egyszer kapott ki, a március közepén, Hódmezővásárhelyen elszenvedett vereség óta öt győzelmet arattak és csak legutóbb, Monoron vesztettek pontot.

– A Szolnokról tavasszal csak jókat lehet mondani, odahaza és idegenben is sorra nyerik meccseiket. Már idehaza is alaposan megszenvedtünk velük, azóta pedig tovább erősödtek, bizonyára mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy ismét megnehezítsék dolgunkat. Mi viszont célegyenesbe kerültünk a bajnoki címért vívott versenyben, bízunk benne, hogy ezt is sikerül elérni ezen a hétvégén. Ha összejön, nyugodtabban tudnánk készülni az osztályozóra a hátralévő időben. Ráadásul nehéznek ígérkezik számunkra a bajnokság vége, de reményeink szerint a hátralévő feladatok csak tovább erősítik a csapatot. Vannak gondjaink, mert sajnos lesznek hiányzóink. Sárga lapjai miatt nem számíthatunk Farkas Márk és Zvara Levente játékára, akadnak a fővárosi meccsből akadó kontakt sérültjeink és újabban betegeink is. Nem tudni ki játszhat majd végül, ám most legalább kiderül, hogy milyen mélységű valójában a keretünk – fogalmazott Csató Sándor vezetőedző.

A két csapat őszi mérkőzésén ugyan már két góllal is vezetett a Szolnok a Kórház utcai stadionban, Pintér Norbert góljával és Zádori Krisztián duplájával az Előre fordítani tudott. A vasárnap 17 órától kezdődő mérkőzés játékvezetője Kovács Gábor Péter lesz, munkáját Nagy Márk és Vilmányi Simon segíti majd. Az összecsapást a csabai klub a legnépszerűbb videómegosztó oldalon élőben közvetíti.

 

NB III DÉL-KELETI CSOPORT
27. FORDULÓ

Május 5. (vasárnap)
11.00 Vasas II.–Dabas, Szeged-Csanád GA II.–ESMTK
17.00 Szolnok–Békéscsaba, Körösladány–BKV Előre, Hódmezővásárhely–Bp. Honvéd-MFA II., Cegléd–Martfű, Pénzügyőr–Füzesgyarmat, Monor–Kecskemét II.

 

A TABELLA ÁLLÁSA:

1. Békéscsaba 69 pont 2. ESMTK 59 3. Hódmezővásárhely 53 4. Körösladány 49 5. Szolnok 46 6. Vasas II. 41 7. BKV Előre 40 8. Monor 36 9. Dabas 30 10. Pénzügyőr 27 11. Honvéd II. 27 12. Martfű 25 13. Kecskeméti TE II. 25 14. Szeged-Csanád GA II. 22 15. Füzesgyarmat 18 16. Cegléd 13

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL