Labdarúgás: A BKV Előre otthonában nem sikerült az újabb csabai bravúr

2021. október 24. 16:02 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre második csapata 4-1-es vereséget szenvedett a feljutásért harcoló BKV Előre otthonában a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 14. fordulójában, vasárnap délután.

BKV Előre-Békéscsaba 1912 Előre II. 4-1 (2-0)

Budapest, 70 néző. Vezette: Katona (Marozsi, Toplánszki)

BKV Előre: Horváth G. – Kubó (Kiss D. 69.), Girán, Szabó N., Forgács (Ihos 69.) – Pokó (Jáger 77.), Ferkó, Csanálosi (Szabó Á. 52.), Tóth Sz. – Gyurkó (Egressy77.), Mile. Vezetőedző: Albert Flórián.

Békéscsaba II.: Laky – Hodonicki (Styecz 61.), Balog Zs., Czvalinga, Zelik (Kasik 72.) – Váradi (Farkas Á. 61.), Varga T., Zvara, Bónus – Tóth P. (Cservenák 72.), Oláh Á. (Bukor 77.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Gólszerzők: Mile (12., 48.), Szabó N. (30.), Gyurkó (55.-11-esből) ill. Zvara (91.)

A csabaiak a hétközi fordulóban legyőzték és pontszámban utolérték a dobogó harmadik fokát elfoglaló DEAC együttesét. Vasárnap azonban jóval nehezebb feladat várta Brlázs Gábor csapatát, hiszen a 2. helyen álló, a Kazincbarcikától azonban szerdán vereséget szenvedő BKV Előre otthonában kellett volna bravúrt bemutatni. Az összeállításban ezúttal több változás is volt, hiszen ezen a napon a másodosztályú csapat is pályára lép, amely több sérült játékosát is nélkülözi, így a házi gólkirály Ilyés Tamás sem lehetett ott a csapatban.

A fővárosiaknál a tízgólos Busai Attila nem állt rendelkezésre, de ez nem zavarta meg a házigazdát, amely egy óra alatt eldöntötte a mérkőzést. Az első félidőben Mile Zsombor és Szabó Norman volt eredményes, a szünetután pedig Mile megszerezte a második gólját, Gyurkó Máté pedig az 57. percben már 4-0-ra alakította az állást. A csabaiak a meccs végén Zvara Levente révén megszerezték a becsületgólt, de ezúttal nem sikerült meglepetést okozniuk.

Brlázs Gábor együttese a vereség ellenére is az előkelő, 6. helyet foglalja el az NB III Keleti csoportjának tabelláján, legközelebb pedig az eddig egy ponttal többet gyűjtő Kisvárda II. érkezik a békési megyeszékhelyre.

 

További programok »

FEL