Labdarúgás: 2:0-ra kikapott a Békéscsaba 1912 Előre Budafokon

2022. május 15. 19:33 | Papp Ádám Sándor

A másodosztályú tagságáért küzdő 16. pozíciót elfoglaló Békéscsaba 1912 Előre vasárnap a 14. helyen álló Budafoki MTE otthonában lépett pályára a Merkantil Bank Liga 37. játéknapján. A csapatok egyaránt 39 ponttal rendelkeztek a mérkőzés előtt, így a győztes nagy lépést tehetett a bennmaradás felé.

BUDAFOKI MTE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–0 (1–0)
Budapest, Promontor utca, BMTE-Stadion, 650 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Róbert, Kiss Balázs)
BUDAFOK: Horváth A. – Margitics, Jagodics M., Fótyik, Horgosi, László D. (Kalmár O., 84.) – Adorján, Soltész I., Csonka A. – Beke P. (Zuigéber, 77.), Kovács D. (Szabó L., 60.) Vezetőedző: Csizmadia Csaba
BÉKÉSCSABA: Winter – Hodonicki (Puskás G., 64.), Farkas M., Szabó Cs. (Gránicz, 76.), Bora, Mikló – Horváth P., Kitl M., Zvara – Lukács R. (Ilyés T., 64.), Máris (Tóth D., 64.) Vezetőedző: Brlázs Gábor
Gólszerzők: Kovács D. (40.), Szabó L. (66.)

Az összecsapás első helyzete a hazai csapat előtt adódott, amikor a 11. percben egy bedobás után a kifejelt labda Beke Péter elé pattant, aki 17 méterről kapásból lőtt, de a próbálkozása magasan elszállt a kapu felett. A 20. percben óriási helyzet adódott a Budafok előtt: Kovács Dávid mintegy 20 méterről végzett el szabadrúgást, de a lövése a keresztlécen csattant. Nyolc perccel később ismét a házigazda dolgozott ki lehetőséget: Adorján Krisztián gyorsan elvégzett szabadrúgása után Soltész István szakadt el védőjétől, de Winter Dániel jó ütemben lépett ki kapujából, a hálóőr jól zárta a szöget és nagyot védett. A 40. percben megszerezte a vezetést a Budafok: egy csabai labdavesztést követően Beke Péter beadására érkezett Kovács Dávid, aki higgadtan lőtt a csabai kapuba (1:0).

A fordulást követően is a házigazda irányította a játékot és a 66. percben megduplázta az előnyt: Beke Péter labdát szerzett a csabai térfélen és ugyan az ő lövését még hárították a védők, a kipattanó Szabó Levente elé pattant, aki az alsó sarokba gurított (2:0). A 73. percben az első komolyabb helyzetét dolgozta ki a Békéscsaba: Ilyés Tamás robogott el a baloldalon, majd lőtt a tizenhatoson belülről, de a próbálkozását hárította a budafoki kapus. A mérkőzés hátralévő részében már nem változott az eredmény, így a támadó felfogásban pályára lépő Budafok 2:0-ra győzte le a Békéscsabát és a 3 megszerzett ponttal nagy lépést tett afelé, hogy a következő szezonban is az NB II-ben szerepeljen.

Brlázs Gábor együttese május 22-én vasárnap 17 órától zárja a másodosztály küzdelmeit a 19. helyezett III. Kerület ellen, ahol az eredmény tükrében dől el, hogy hol kezdi meg a következő idényt a Békéscsaba 1912 Előre. 

 

További programok »

FEL