Kupagyőztes a junior női vívócsapat

2020. január 21. 12:07 | behir

A Magyar Kupa harmadik, egyben utolsó fordulóját bonyolították le a hétvégén a Gerevich Aladár sportcsarnokban. Az Alföld Vívó Akadémia versenyzői az egyéni és a csapatversenyek során is remekül helytálltak.

A klub közleménye szerint a kadetek (U-17) kezdték a versenyt, a várakozásoknak megfelelően a lányok 84 főt számláló mezőnyében Oláh Lili szerepelt a legjobban. Nagyarányú győzelmekkel jutott döntőbe, ahol a korosztály egyik legjobbja, Wimmer (MTK) várt rá. Oláh az elején remekül kézben tartotta a csörtét, de elég volt egy kisebb elbizonytalanodás, s máris ellenfele vezetett, előnyét meg is tartotta a mérkőzés végéig.

Remekül szerepelt a frissen Békéscsabára igazolt Gachályi Gréta is, ő a tizenegyedik helyet szerezte meg, de Bencsik Anna is közel állt a döntőbe kerüléshez, ő tizenkettedik lett.

A klub Keszthelyi Zsombortól is jó szereplést várt, de ő csak az ötvenötödik helyre volt jó ezen a versenyen.

A lányok közül viszont ketten is bejutottak a nyolcas döntőbe: Dékány Kingát a honvédos Fekete Laura állította meg, így ötödik lett, Kazár Dóra szoros asszóban egyetlen találattal maradt alul a későbbi győztes tatabányai Gnám Tamarával szemben, végül a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

A csapatversenyekben a Dékány Kinga, Kazár Dóra, Oláh Lili, Petri Renáta alkotta négyes egész évben nem talált legyőzőre, most is maguk mögé utasították a mezőnyt. A Tapolca (45-19), az MTK (45-26), végül a BVSC (45-36) legyőzése után állhattak a dobogó tetejére a versenyzők, akik toronymagasan elhódították az összetett Magyar Kupát is.

A férfi csapat az OVSE-Jövő Záloga csapatával kezdett, s nem volt kétséges, melyik a jobb csapat (45-27). A Tapolca következett, s az első három asszó után úgy tűnt, itt is meg lesz a győzelem, hiszen komoly előnyre tettek szert, de elég volt egy rövidzárlat, s máris oda volt az előny – vereség lett a vége (35-45). A bronzmérkőzésen a meglepetésre a Honvédot legyőző BVSC kettes csapata volt az ellenfél. Fordulatos mérkőzésen Keszthelyi Zsombor remeklésével győztünk (45-39). A Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs, Lenkefi Soma, Szabó Bence alkotta csapatunk bronzérmével, az összetett Magyar Kupa második helyét is megszerezte.

 

Galéria

FEL