Különleges atmoszféra – Ősvigasztalással indul az új évad

 

Igaz még két bemutató hátra van az évadából, de már elkészült a Jókai színház műsorterve a következő évadra. Tamási Áron Ősvigasztalás színműve- aminek igazán különleges atmoszférája lesz – szeptemberben kerül a nagyérdemű elé.

A színház igazgató Seregi Zoltán azt mondta a komplex műsorterv összeállításánál nagyon sok dologra kell oda figyelni. A változatos tartalomra, stílusokra, kompozícióra, arra, hogy a kiváló színészek megfelelő szerepeket kapjanak és a nézők remekül szórakozzanak, igazi élményt kapjanak. A most futó évadban is fontos szempont volt a magyar drámairodalom népszerűsítése, ezt pedig jövőre is megőrzi a teátrum

-Tehát ősbemutató és új is, meg klasszikus is, lesz csak hogy Csokonait meg Mikszáthot említsem. De új darab lesz Pozsgai Zsolt Szellemúrnője is, ami békéscsabai kötődésű témát dolgoz fel, a reformáció 500-ik évfordulója kapcsán. Tehát sokféle, sokszínű évad. Ez egy népszínházi koncepciónak meg is felel- nyilatkozta Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

A következő évad első bemutatója szeptember 8-án Tamási Áron Ősvigasztalás című színműve lesz, amelyet Béres László rendezésében állítanak színpadra. Ragány Misa a fiatalság és a sorsszerűség megtestesítője a darabban.

-Ez egy létdráma, nagyon különleges atmoszférával. Az ősi vallás és a modern társadalmi elvárások találkoznak és ütköznek össze. Kiváló tapasztalt színész kollégák játszanak benne Kovács Frigyes, Szélyes Imre, Mészáros Mihály, Szőke Pál. Tehát valóban ütközik az ősi atmoszféra a modern elvárásokkal- nyilatkozta Ragány Misa a Békéscsabai Jókai Színház színművésze.

A mai naptól május 24-ig lehet meg újítani az idei bérleteket. Ebben az évadban 14 ezer bérlet eladásával rekordot döntött a teátrum. Seregi Zoltán hozzátette, az a céljuk, hogy ebben az évben tovább növeljék ezt a számot.

Megosztás:

Címke: , , ,