“Közérthető művészet, minőségi szórakoztatás”

Elindult az új évad a színházban.

A Békéscsabai Jókai Színház a közönségnek is bemutatta új évadát. Az évnyitón az elmúlt év darabjaiból és az idei újdonságokból is hallhattak részleteket az érdeklődők.

Sokan voltak kíváncsiak a színház évnyitó gálájára. A békéscsabai társulat több bemutatóra is készül idén, ezekből láthattak ízelítőt a nézők. Seregi Zoltán a rendezvényen elmondta, a műsorterv elkészítésekor ebben az évben is igyekeztek sokszínű, sok műfajú évadot összeállítani. Hozzátette a bérletek is kibővültek idén, hiszen négy helyett már hat darabot is láthatnak a bérletesek. A jövő évi műsorterv mottója: Közérthető művészet – Minőségi szórakoztatás. Többek között Seregi Zoltán, Csiszár Imre, Eperjes Károly, Szomor György, Merő Béla, Katkó Ferenc és Tege Antal is rendez a 2016/17-es évadban.

Újdonságként jelenik meg a kínálatban a szabadbérlet, amely bármely repertoáron lévő előadás közül hat szabadon választott darabra érvényes. A felnőtt bérletben a Macskajáték, a Balkán kobra, a Légy jó mindhalálig, az Ármány és szerelem, valamint Az üvegcipő kapott helyett, melyekhez bónuszként jár Mrożek Tangója.  Ifjúsági bérlet, Kisdiák, Nagydiák és Mesebérlet is elérhető, a kisebbeknek a Diótörő és Egérkirály, A széttáncolt cipellők, az Állat(i)mese, a Bolond Istók, A fösvény című előadásokkal készülnek.

– Szépen nő a bérletesek száma, ez nagyon jó érzés, ez egy kicsit igazolja a munkánkat. Mert a taps az egy egyszeri dolog, ami nagyon fontos és nagyon jó a színészeknek, de a hossztávú tetszésnyilvánítás az mégis csak az, hogyha a bizalom a bérletvásárlásban is megnyilvánul – fogalmazott Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Katkó Ferenc a Légy jó mindhalálig című előadás egyik legismertebb dalát hozta el a közönségnek. A klasszikus darab most már a felnőtt bérletben is látható lesz. A Balkán kobra is a bemutatók között szerepel, ebből is hallhattak két dalt a nézők. A humoros darabot januártól láthatja majd a nagyközönség.

Az este a Macskajáték premierjével folytatódott. Szeptember közepén pedig A széttáncolt cipellők című gyermekdarabbal mutatkozik be újra a társulat.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,