Krimivel indul az évad a Stúdiószínházban

2018. október 9. 14:08 | Szabó Rita

Szórakoztató, izgalmas és fordulatokban gazdag stúdiószínházi darabbal készül a Békéscsabai Jókai Színház. Anthony Shaffer Detektívjátszmáját október 12-én láthatja először a közönség. A darabot Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója állítja színpadra, két főszereplője pedig Katkó Ferenc és Tege Antal.

A Detektívjátszma középpontjában két férfi áll. Tege Antal játssza az ügynököt, míg Katkó Ferenc a krimiírót személyesíti meg a színpadon.

– A krimiíró egész életét a saját fantáziájának világában éli le. Kitalált történeteivel, játékaival mindenfelé agyament ötleteivel él a házában, ahová meghívja egy nagy „játékra” a felesége szeretőjét, az ügynököt – árulta el Katkó Ferenc, a Békéscsabai Jókai Színház színésze.

A darab rendezője elmondta: a krimi műfaja népszerű, sokan szeretik. Seregi Zoltán hozzátette: a Jókai színház egy ideig nem tűzte műsorra a műfajt, de most, hogy lehetőség adódott rá, bízik a sikerben.

– A krimi a maga feszültségével, fordulatával, titkaival és izgalmaival nagyon fontos szerepet tölt be az emberek kikapcsolódásában. Másrészről lássuk be, hogy az összes krimi azzal záródik, hogy megoldódik a rejtély. Ezekben a történetekben van egy fajta katarzis, valamint a bűnös is elnyeri büntetését, ezáltal egyfajta pozitív lecsengése van, pár kivételtől eltekintve – fogalmazott a direktor.

Stúdiószínházi darab révén a közönség közel kerül mind a darabhoz, mind pedig a színészekhez, plusz élményeket szerezhetnek egy-egy előadás során – tette hozzá a teátrum igazgatója.

A Békéscsabai Jókai Színház idei évadában több stúdiószínházi darab is műsorra kerül. A Detektívjátszma bemutatója október 12-én lesz.

További programok »

FEL