Fordulatos, izgalmas, szórakoztató: Egy krimi lesz a stúdiószínház első darabja

2018. szeptember 6. 11:48 | Szabó Rita

Detektívjátszma címmel mutatja be új előadását a Békéscsabai Jókai Színház. Anthony Shaffer darabjának férfi főszereplőit Katkó Ferenc és Tege Antal alakítja majd, az előadás rendezője pedig Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója lesz. A krimit október 12-én láthatja először a színházkedvelő közönség.

A Békéscsabai Jókai Színház idei évadában több stúdiószínházi darab is megtalálható lesz, melyek még nem szerepelnek az évad műsortervében – emelte ki a teátrum igazgatója a Detektívjátszma olvasópróbáján. Ezek kitűnő szereplehetőségek a színház vezető művészeinek – tette hozzá Seregi Zoltán.

– Ebben az esetben Tege Antal és Katkó Ferenc kapott lehetőséget stúdiószínházi darabra, de a jövőben Bartus Gyula, Tarsoly Kriszta, Kovács Edit, Gulyás Attila is kap majd hasonló, 2-3 szereplős előadásokat – árulta el a direktor.

A négy stúdiódarab közül az első Anthony Shaffer Detektívjátszmája lesz, melyet Seregi Zoltán rendez majd.

– Ez egy nagyon jó krimi, amely nyelvezetében és műfajában is igen érdekes lesz. A történet egy nő körül forog, de a főszereplője két férfi. A darab: izgalmas, fordulatokban gazdag és szórakoztató – hangsúlyozta Tege Antal színművész.

Az előadást október 12-én mutatják be először a színházkedvelő közönségnek.

További programok »

Kultúra

„Miért félsz a naptól, baby? A naptól nem kell félni!”

Énekelte többször is a csabai Ifi Casino Blues Kocsmájában az S-Modell zenekar csodálatos, balkezes, raszta hajú gitárosa, Pribil György. A 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt muzsikus sajnos nem domboríthat augusztus 22-én, a főtérre tervezett megabulin. Pedig be nagyon komálta a várost.
18:13
FEL